Annonce
Randers

Stort fald i passagertal: ​Midttrafik skærer i busafgange

Midttrafiks kunder kan få et samlet overblik over alle ændringer på den særlige infoside omkring kørselsændringer på grund af coronavirus/covid-19 eller se de berørte køreplaner på midttrafik.dk i form af en corona-nødplan. PR-foto
Fra 30. marts kører Midttrafiks busser efter køreplaner med færre afgange. Det sker på grund af tomme busser og en nedgang i passagertallet på 70-80 procent.

Regionen: Snart bliver der færre busser på vejene, da Midttrafik varsler færre busafgange.

Midttrafik understreger, at kollektiv trafik spiller en væsentlig samfundsmæssig rolle. Midttrafik lover at sikre, at der fortsat er busforbindelser til de borgere, der skal på arbejde, på indkøb, til læge med mere.

Ændringen i køreplaner sker, fordi regeringens tiltag med nedlukning af skoler og uddannelsessteder, restauranter, storcentre med mere, samt hjemsendelse af medarbejdere til hjemmearbejde har resulteret i en nedgang i passagertallet på 70-80 procent og tomme busser. Dertil kommer også risikoen for chaufførmangel.

Ole Sørensen, planchef ved Midttrafik, fortæller i en pressemeddelelse:

- Busselskaberne kan få problemer med at opretholde stabil fuld drift på grund af sygemeldinger fra chaufførerne. Når vi reducerer kørslen, giver det os bedre muligheder for at opretholde stabil drift frem for en række uplanlagte aflysninger, der vil være til stor gene for vores kunder.

Annonce

Kører efter forskellige planer

Midttrafik vurderer, at det er muligt at opretholde servicen, overholde afstandskrav mellem kunderne og skabe stabil drift med færre busafgange. De fleste busser vil derfor køre som var det skoleferie fra 30. marts.

Regionalruterne følger kørsel på ikke-skoledage, det vil sige at ture med "S"-note udgår. Eventuelle ture med "B" note køres i stedet for.

Bybuskørslen overgår til at følge ferieplanen. Det gælder kørslen i bybuskommunerne Viborg, Skive, Holstebro, Herning, Silkeborg, Randers, Horsens og Aarhus.

Større lokale ruter med både skoledags- og ikke-skoledagskørsel overgår til at følge skolefridagskørsel.

Man kan læse mere på Midttrafiks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce