Annonce
Norddjurs

Stort galleri: Landbrugsmessen fik den indre landmand op i gæsterne

Det var muligt at opleve årets landbrugsmesse både fra hestevogn, futtog eller på gåben. Foto: Jakob Lerche
Den store landbrugsmesse på Gl. Estrup lokkede folk ud under åben himmel for at se på dyr og maskiner samt få et indblik i landmændenes verden.

Auning: Lørdag og søndag løb den velkendte landbrugsmesse på Gl. Estrup af stablen for 23. gang, og der blev blandt andet klappet kalve, kigget på imponerende store landbrugsmaskiner og fremvist svulstige kødkvæg til den store guldmedalje.

Vejrguderne var langt hen ad vejen gavmilde, og det hjalp sandsynligvis til at trække en masse gæster til messen, der også havde besøg af mere end 400 dyr, der skulle vises frem, klappes, fodres og beundres. Hestene, der sidste år udeblev fra festlighederne grundet et udbrud af en smitsom virus, var igen vendt tilbage på markerne ved Gl. Estrup.

Rigtigt mange havde trukket børnene med ud for at se lidt på virkeligheden, og det virkede til at være en god beslutning, for der var masser af aktiviteter, som gik rent hjem hos den yngste del af gæsterne.

For eksempel er det nok ikke så tit, at man får lov til at slå sig løs i en stor åben container fyldt med korn, og den mulighed greb mange da også. Blandt andet 10-årige Hector, der er kommet på Landbrugsmessen med sine forældre adskillige år, som hyggede sig med at lave korn-engle.

- Vi synes det er spændende at komme her og se alle de forskellige dyrearter og racer helt tæt på. Det er jo virkelig nogle imponerende størrelser nogle af dem. Vi bor selv på landet, og har da nogle høns som lægger æg til os, men det her er på et helt andet niveau, fortalte Hectors mor, Rikke Just.

Annonce
10-årige Hector slog sig løs i den store container fyldt med korn. Foto: Jakob Lerche

Toptunede havetraktorer

Landbrugsmessen bød også på et klassisk kræmmermarked, ligesom flere lokale folketingskandidater også havde slået telte op, for at sælge deres politik til gæsterne. Men de største tilløbsstykker var dog de ting på programmet, der egentlig havde noget med landbrug at gøre.

Det gjaldt blandt andet disciplinen havetraktortræk, der er præcist hvad det lyder til at være. Også her virkede de mange børn særligt begejstrede. Magnus på 9 år, der sammen med sin far Kenneth så med fra sidelinjen, så til med store øjne mens de små traktorer brølede derud af.

- Det er sjovt! Men jeg ved ikke helt hvorfor, sagde Magnus.

Plads til både nyt og gammelt

De mange dyr var i høj grad et tilløbsstykke, og der var både mulighed for at komme helt tæt på, røre og lugte til langt de fleste. Til selve dyrskuet blev de ypperste eksemplarer præsenteret, mens det blev forklaret, hvad der gjorde dem særlige, så alle kunne være med.

Producenter og forhandlere fra nær og fjern havde også fundet vej til Gl. Estrup, hvor de viste nyeste skud på stammen frem. Midtdjurs Traktorlager, der holder til i Nimtofte, medbragte flere store traktorer og andre maskiner.

- Det er svært at måle, præcist hvad vi får ud af at være til stede på sådan en messe her. Men vi får jo hilst på vores faste kunder, og også nogle nye, så på den måde er det jo god kundepleje i hvert fald. Vi får vist flaget, og gjort opmærksomme på os selv, fortalte medejer Finn Klemmensen.

Men det var skam ikke kun de nye, skinnende maskiner, man kunne opleve på Landbrugsmessen. Karle- og Pigelauget fra Det Grønne Museum holdt således weekenden over liv i et tærskeværk med indbygget ilægnings-apparat og kornblæser, der blev produceret på Dronningborg Maskinfabrik tilbage i 50’erne.

- Det er kram de lavede dengang, det kører jo helt fint endnu. Vi viser det her frem, fordi det ikke skal gå i glemmebogen. Det er et stykke historie, som vi gerne vil holde liv i, fortalte Jan Rasmussen fra Gl. Estrup Karle- og Pigelaug.

Med sådan en havetraktor kan man nok hurtigt få bugt med græsplænen i parcelhushaven. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];