Annonce
Østjylland

Stort julefodboldstævne aflyst: Vi tror ikke på, at det kan lade sig gøre

Der skulle have været fest og ballade i Auning Idræts- og Kulturcenter mellem jul og nytår. Men nu er årets traditionsrige julefodboldturnering aflyst. Arkivfoto: Flemming Krogh 
Auning Idrætsforening har i denne uge meddelt, at man har valgt at aflyse dette års udgave af det traditionsrige julefodboldstævne, Brix Cup. Det kan ikke lade sig gøre at gennemføre med de nuværende corona-restriktioner, lyder meldingen.
Annonce

Auning: Det var egentlig meningen, at Auning Idræts- og Kulturcenter i juledagene skulle have dannet rammen om den 26. udgave af byens årlige julefodboldstævne, Brix Cup. Men det har corona-pandemien nu sat en endelig stopper for.

Sådan lyder meldingen fra folkene bag det traditionsrige julefodboldstævne, som ellers har for vane at tiltrække op mod 1500 gæster fra nær og fjern i løbet af en weekend.

- Vi må konstatere, at den seneste tids skærpede corona-restriktioner gør, at det ikke er nemt at holde sådan et stævne. Og som tingene udvikler sig, kan vi godt se, at det heller ikke kan lade sig gøre at planlægge det i tide, hvis restriktionerne mod forventning skulle blive lempet i december, siger Ole Hansen, der er en del af Brix Cup-udvalget i Auning Idrætsforening (AIF) .


Vi må konstatere, at den seneste tids skærpede corona-restriktioner gør, at det ikke er nemt at holde sådan et stævne. Og som tingene udvikler sig, kan vi godt se, at det heller ikke kan lade sig gøre at planlægge det i tide, hvis restriktionerne mod forventning skulle blive lempet i december.

Ole Hansen, medlem af Brix Cup-udvalget


Annonce

Hensyn til sponsorerne

AIF aflyste allerede for en måneds tid siden børnenes pendant til Brix Cup, nemlig Brix Mini Cup. På det tidspunkt undlod man at beslutte, hvad der skulle ske med de voksnes arrangement, fordi man håbede, at det på en eller anden måde kunne lykkes at gennemføre arrangementet for de voksne. Men selvom de nuværende restriktioner i teorien kan blive droppet i slutningen af november, så tror AIF ikke, at det bliver tilfældet.

- Udover at planlægningen af sådan et stævne kræver en del forarbejde, så er der jo også nogle sponsorer, der skal tages hensyn til. Derfor skulle der trækkes en streg i sandet på et eller andet tidspunkt, og det er vi blevet enige om at gøre nu. Også selvom det sker med et blødende hjerte, siger Ole Hansen.

Annonce

Ikke et almindeligt stævne

Centerleder ved Auning Idræts- og Kulturcenter Henrik Johansen har været i dialog med folkene bag Brix Cup forud for beslutningen om at aflyse arrangementet. Og selvom ingen ved, om de nuværende corona-restriktioner overhovedet vil blive forlænget i december, så mener centerlederen ligesom AIF, at aflysning er den eneste rigtige vej at gå.

- Brix Cup er ikke noget almindeligt fodboldstævne. Det er et stævne, hvor folk kommer med venner, kolleger og familie for at hygge sig sammen, spise sammen og konkurrere sammen. Hvis vi gennemførte arrangementet, så ville der enten komme så mange mennesker, at vi ikke vil være i stand til at opretholde de gældende corona-krav, eller også ville den sædvanlige atmosfære blive trykket så meget, at det alligevel slet ikke ville være det samme, siger Henrik Johansen og slår fast, at det sidste scenarie ville have været det mest sandsynlige i år.

- Somme tider har vi jo haft 1500 mennesker, som står og hopper og hepper og hygger sig, inde i hallen. Det er jo dét, de kommer for. De kommer sådan set ikke for at spille fodbold. Og den intensitet ville vi med garanti være kommet til at miste i år, hvis man havde holdt fast i afviklingen, siger han.

Annonce

- Vi kæmper en kamp

Med aflysningen af Brix Cup ser Auning Idræts- og Kulturcenter frem til endnu et markant omsætningstab i rækken af mange, som centeret er blevet ramt af i 2020 på grund af corona.

- 2020 bliver et hårdt år for os, men vi kæmper en kamp for at komme igennem det rent idrætscentermæssigt. For os er økonomien ikke det vigtigste fokus. Det er, at folk kan komme i centeret og føle sig trygge frem for at skulle frygte at blive smittet med corona, fastslår Henrik Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers FC vinder med 2–1 over OB

Østjylland

Peter 'PC' Christiansen får nyt job i FC København: AGF suspenderer ham med øjeblikkelig virkning

Annonce