Annonce
Randers

Stort lokalt vingårds-projekt bliver ikke til noget

Markedsprisen for markerne er 12 millioner kroner, mens Jørgen Glud har budt kommunen seks millioner kroner for arealet. Foto: Lars Rasborg

Jørgen Glud vil lave en vingård med tilhørende restaurant og masser af aktiviteter - på kommunal erhvervsjord.

En stor vingård, restaurant, kursusfaciliteter, hotel og aktivitet for skoler og turister og mange andre, der har lyst til at se nærmere på, hvordan man producerer mousserende vine af høj kvalitet. Dette projekt vil Jørgen Glud, indehaver af Glud Vin, gerne realisere på markerne i nærheden af den gård nær Askildrup, hvor han bor.

Annonce

Projektet, »La Pampa«, til 40 millioner kroner, er klar til at blive søsat.

Problemet er blot, at de marker, som Jørgen Glud har udset sig til projektet, i følge lokalplanen er udlagt til industri og byggemodnet med strøm, kloak, veje og lignende.

Markedsprisen er over 12 millioner kroner, mens Jørgen Glud har budt kommunen seks millioner kroner for arealet.

Et enigt økonomiudvalg har afslået at sælge jorden til Jørgen Glud. Det betyder, at han nu vil kigge sig om efter en helt anden beliggenhed.

»Det er helt kuk-kuk, at politikerne i Randers ikke en gang vil behandle mit købstilbud i byrådet. Jeg er nu i dialog med tre andre kommuner,« siger Jørgen Glud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce