Annonce
Østjylland

Stort millionbeløb til AC Horsens:  Jeppe Kjær skifter til Ajax

Jeppe Kjær nåede kun få kampe for AC Horsens i Superligaen. Nu ligger fremtiden i Ajax Amsterdam for den 16-årige kantspiller. Foto: Frank Cilius/Scanpix
AC Horsens' stortalent har skrevet under på en tre-årig kontrakt. Det er en kontrakt, der kommer til at indbringe både ham selv og AC Horsens mange penge. Allerede for halvandet år siden var der første gang kontakt mellem parterne.
Annonce

Horsens:  Kontakten og interessen har været der længe, og nu det officielt. AC Horsens sælger sit stortalent Jeppe Kjær til Ajax Amsterdam.

Den 16-årige kantspiller har skrevet under på en tre-årig kontrakt.

- Vi er voldsomt stolte over handlen. Vi har arbejdet på det i meget lang tid, så det er dejligt, at vi nu er i mål, siger manager Bo Henriksen.

Han har længe kunnet se, at Jeppe Kjær havde et talent ud over det sædvanlige, og derfor tog han allerede for halvandet år siden kontakt til Ajax for at gøre opmærksom på Jeppe Kjær.

- Normalt er det ikke hos klubber som os, at Ajax kigger efter nye spillere, så vi har været nødt til at gøre et stort forarbejde, og det har nu båret frugt, siger Bo Henriksen.

Forbindelsen blev for alvor varm, da Jeppe Kjær viste sine evner frem i Superligaen. Ajax havde repræsentanter på plads til træningen op til og kampen mod Hobro i sidste måned, da Jeppe Kjær tog rekorden som yngste målscorer i Superligaen, og i øvrigt gjorde som det passede ham over for et rundtosset Hobro-mandskab.

- Ajax har holdt øje med ham siden, vi tog kontakt, og så har Jeppe Kjær vist,  hvad der skulle til blandt via sit minigennembrud i Superligaen, siger Bo Henriksen.

En række andre klubber har budt sig til, men forbindelsen til Ajax var etableret, og den holdt lige til målstregen.

- Det er et spændende springbræt for Jeppe Kjær, og vi har lavet en god handel med Ajax, siger Bo Henriksen.

Annonce

Hemmelig transfersum

Hvor meget salget indbringer AC Horsens er hemmeligt, men der er ingen tvivl om, at beløbet er over de 12 millioner kroner, som AC Horsens solgte Gilberto Macena for og som indtil fredag var klubbens transferrekord i direkte overgangssum.

- Det er uden sammenligning den bedste handel, vi har lavet, og hvis Jeppe Kjær slår igennem i Ajax, kan den blive voldsom god, siger Bo Henriksen.

Som det er almindeligt i kontrakter med unge talenter, indeholder aftalerne typisk klausuler, der udløser en stor betaling, hvis talenterne får debut på førsteholdet og når et bestemt antal kampe. Set i det lys kan AC Horsens, hvis Jeppe Kjær får succes i Ajax, formentlig ende med at indbringe et beløb, der er et godt stykke over 20 millioner kroner.


Det er uden sammenligning den bedste handel, vi har lavet, og hvis Jeppe Kjær slår igennem i Ajax, kan den blive voldsom god.

Bo Henriksen


- Vi har selvfølgelig også en videresalgsklausul på Jeppe Kjær, men nu handler det i første omgang om, at han skal finde sig til rette i Ajax, siger Bo Henriksen.

- Jeppe Kjærs kontrakt med Ajax er et stort cadeau til vores samarbejdsklub i Hatting/Torsted, hvor han begyndte med at spille fodbold, og for de trænere, som har arbejdet med ham på vores akademi, siger Bo Henriksen.

- Forhåbentligt har vi nu fået skabt nogle bånd, som kan udnyttes for andre unge spillere, hvis talentet er stort nok, siger manageren.

Annonce

En drengedrøm

Jeppe Kjær endte med at få  11 førsteholdskampe for AC Horsens, og det er gået stærkt siden, han fejrede sin 15-års fødselsdag den 1. marts 2019 ved at skrive under på en tre-årig aftale med AC Horsens.

Han har tidligere været på besøg hos både Southampton FC og Juventus, men det er altså hos hollandske Ajax, fremtiden ligger.

- Det er stort for mig og en drengedrøm at skrive med Ajax, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Det har været lidt hektisk de seneste dage, men alle har taget godt imod mig, og lægetjekket er gået fint, siger Jeppe Kjær.

- Det er selvfølgelig svært at sige farvel til AC Horsens, hvor jeg har haft en rigtig god tid, og klubben vil altid have en plads i mit hjerte. Jeg har haft det fantastisk på Akademiet, hvor alle trænere har troet på mig, og hvor vi har et rigtig godt træningsmiljø, der har givet mig mulighed for at udvikle mig. Det er jeg sindssygt taknemmelig for.

- Jeg er ydmyg omkring mit skifte, og jeg vil fokusere på at arbejde hårdt, for jeg vil ind på stadion og spille, siger Jeppe Kjær, der i AC Horsens trods alt nåede at få nogle få kampe på Casa Arena i Superligaen

- I starten var det lidt svært, men jeg blev mere tryg, og det gav mig selvfølgelig mere tro på tingene, at jeg kunne bidrage med mål og assists. Jeg er meget taknemmelig for, at Bo gav mig chancen, og det er også en af grundene til, at jeg er her i dag, siger Jeppe Kjær.

Jeppe Kjær

Fyldte 16 år 1. marts.- FIk samme dag debut i Superligaen mod Randers FC , som den yngste i superligahistorien. Blev også den yngste målscorer, da han scorede til 1-0 mod Hobro den 8. juni.

Begyndte at spille fodbold som fire-årig i Hatting/Torsted.

Kom til AC Horsens som U13-spiller.

Skrev under på en tre-årig kontrakt med AC Horsens, da han fyldte 15 år.

Spiller på U17-landsholdet.

Har været på træningsophold i Southampton og Juventus.

Skifter nu til Ajax på en tre-årig kontrakt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Specialpatruljen fandt skunk i fryser

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce