Annonce
Randers

Stort rykind på fjordens små spisesteder

Det gode pinsevejr lokkede godtfolk til fjorden mandag. Her ved stranden i Udbyhøj, som har fået renoveret og fornyet sit "vandingssted", der nu hedder Havfruen i stedet for Kabyssen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Pinsesolen bragede ned over landet, og det trak traditionen tro folk til vandet. Også langs og på Randers Fjord, hvor der gav travlhed hos Café Færgestedet i Mellerup og hos de nye ejere af Havfruen på Udbyhøj Havn.
Annonce

Randers Fjord: Sejlbåde, motorbåde, joller og SUP boards var kommet i vandet, og på land valfartede gæster til strand og hyggekroge langs fjorden mandag, anden pinsedag. Solen bragede også ned og gav gode minder om dejlige sommerdage.

Det boostede issalget og gav kunder hos både det nyrenoverede spisested på Udbyhøj Havn, der plejer at hedde Kabyssen, men nu har skiftet navn til Havfruen, i takt med at der er kommet nye ejere, og hos Café Færgestedet i Mellerup, hvor stamkunderne har sukket efter at sætte tænderne i den berømte lagkage.

Begge steder har ikke ligget på den lade side, mens der var coronalukket. Der er renoveret, malet og gjort ved, så der nu er helt klar til det store rykind, og man må siger at gæsterne ikke svigtede på den flotte solskinsdag.

- Vi er blevet så godt taget imod. Vi åbnede 20. maj, og havde købt en masse ind, men der blev hurtigt udsolgt. Alle har været så søde, folk fra Udbyhøj og Sødring kom med gaver og alt muligt. Det havde vi slet ikke forventet, og det var vi meget overrasket over, siger 17-årige Weronika Wojcik, der sammen med sin far, 37-årige Adam Wojcik, driver Havfruen.

Far og datter driver nu spisestedet på Udbyhøj Havn. Det er Adam og Weronika Wojcik, der er fra Polen, men bor i Thorsø, som har overtaget Kabyssen og omdøbt den til Havfruen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce

Det her sted, skal blive mit

De stammer fra Polen, og er i Danmark, fordi landet byder på bedre muligheder.

- Mine forældre ville gerne give min lillebror på ni år og mig en bedre fremtid, så vi flyttede hertil for seks år siden, lyder det på fejlfrit dansk fra Weronika Wojcik.

Det går lidt mere trægt med hendes far med at forstå sproget, men så oversætter datteren bare. Og Adam Wojcik kan sagtens tage imod bestillinger på dansk - det sås så rigeligt, da kunderne, især til den italienske is, strømmede til mandag.

- Vi var her for to år siden som gæster, for vi har båd, der ligger her og hele familien sad ude på den bænk der, siger Weronika Wojcik og peger ud mod bord- op bænkesættene uden for Havfruen.

- Og så sagde min far: "Det her sted, det skal blive mit". Vi så muligheder i det, og vidste vi kunne forbedre det, for der var ikke meget andet end pølser på menuen, og ikke ret meget for børnene, siger datteren.

Nu er der fisk, cheddar fries, italiensk is, bupple isvafler, og også en pølse på menuen, men den er af polsk afstamning. Meget af maden kan købes box-vis, så det fungerer som take away.

- Vi vil gerne have et mix, så man både kan komme og købe sin aftensmad her, men også lige komme ind fra stranden og få en snack, siger Weronika Wojcik.

Familien bor i Thorsø, og kører en times tid for at komme til Havfruen.

Annonce

Gæster fra morgenen af

Hos Café Færgestedet, en bid vej længere inde mod Randers, var der gæster allerede fra klokken 9, selv om der først blev åbnet klokken 13.

- Men vi har været her længe, man kan ikke lige sådan klokken kvart i 13 og så tro, man kan åbne. Der skal stilles borde an, gøres rent, sprittes af, pyntes lagkage, stilles frem, der er masser af lave, lød det fra Thorkild Schnell, der stod for kassen.

Imens var fire damer i færd med at gøre klar i café-køkkenet.

- De tre damer er, jeg er her bare som føl, lød det fra en kommende cafévært og lagkagedame, Hanne Mortensen.

De garvede damer, Edith Simonsen, Inga Marie Hansen og Kirsten Ohmand Jensen, havde styr på lagkagerne, der var bagt i fredags, men nu blev pyntet med flødeskum og jordbær.

- Vi har været savnet. Der er så mange, der har spurgt, hvornår vi åbner. Og vi glæder os til at komme igang igen, siger Kirsten Ohmand Jensen.

Café Færgestedets stamkunder har savnet den lille oase ved Melleup, og der blev langet lagkager, kaffe og kakao over disken, da den endelig åbnede mandag. Foto: Lone Hammer Sørensen
Så er den berømte lagkage igen til salg i Café Færgestedet. Stedet er blevet shinet up, mens der har været corona-lukket. Foto: Lone Hammer Sørensen
Travlhed i køkkenet i cafeen, hvor lagkagedamerne skulle stille an, spitte af og sørge for udendørsserveringen. Fra venstre er det Hanne Mortensen, Kirsten Ohmand Jensen, Edith Simonsen og Inger Marie Hansen. Foto: Lone Hammer Sørensen
En af sommerens nydelser, iskaffe fra Havfruen i Udbyhøj. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce