Annonce
Fodbold

Stortalent i hopla: Romalts kvinder sikrede historisk point

Romalt-cheftræner Rasmus Lynge (th.) hentede søndag klubbens første point nogensinde i første division. Arkivfoto: Annelene Petersen
Romalts kvinder fik en afklapsning i klubbens debut i landets næstbedste række, men i weekenden kom holdet på tavlen efter 3-3 mod JAI fra Aarhus. Mia Knudsen blev dobbelt målscorer for randrusianerne.

Randers: AaB bød Romalts kvinder velkommen i landets næstbedste række med en lussing på 7-0, men søndag fik holdet stemplet ind i 1. division efter sidste sæsons historiske oprykning.

På hjemmebane hentede klubben det første point nogensinde i landets næstbedste række efter en underholdende 3-3-kamp mod JAI fra Aarhus.

- Inden kampen havde vi været tilfredse med et enkelt point, men når vi fører så langt inde i kampen, så ville vi gerne have haft dem alle tre. Jeg er tilfreds med kampen som helhed og glad for et historisk point, men kigger jeg isoleret set på enkelte aspekter, synes jeg måske, vi taber to point, siger Romalt-cheftræner Rasmus Lynge, der måtte se gæsterne udligne til slutresultatet syv minutter før slutfløjtet.

Gæsterne formåede ikke at lirke Romalt-defensiven op i etableret spil, men dødbolde og omstillinger kostede sejren.

- Vi skal blive bedre omkring standardsituationer og sekvenserne lige efter. Der skal vi være bedre til at holde organisationen og få clearet boldene, lyder vurderingen fra Rasmus Lynge.

Kollektivet skal toppe

Mia Knudsen noterede sig for to randrusianske scoringer, mens gæsterne også kvitterede med et selvmål på en regnvåd bane.

Den blot 15-årige angriber blev altså Romalts første målscorer nogensinde i 1. division, men ifølge Rasmus Lynge er holdets offensiv ikke blot det unge stortalent, som mange klubber har forsøgt at lokke fra Romalt.

- Hun kan være anonym i kampe og så pludselig dukke op og lave flotte mål. Hun har fået glæden tilbage, og der er ingen tvivl om, at hun bliver vigtig for vores offensiv, men vi har flere strenge at spille på. Hvis vi skal nå langt, så skal vi toppe som kollektiv, fortæller cheftræneren.

- Vi er ikke kommet op for at pakke os. Vi vil forsøge at spille fodbold, og det kan give nogle huk som i premieren, men mod JAI fik vi også vist, at vi kan være med. Men vi skal være i det høje gear og være kyniske, for der er ingen tvivl om, at modstanden er blevet hårdere, siger Rasmus Lynge.

Romalt spiller igen på søndag ude mod Aarhus 1900.

1. division, kvinder

Romalt – JAI, Aarhus 3-3 (1-1)

Målscorere Romalt: Mia Knudsen 2 og et selvmål fra JAI.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce