Annonce
Randers

Strøm af tilmeldinger: Hundredvis af borgere vil gerne hjælpe til midt i corona-krisen

Mange vil gerne give kommunerne en hånd med, hvis det faste personale, for eksempel i ældreplejen, rammes hårdt af sygdom. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kommunerne har lavet jobbanker, hvor borgere kan melde sig som vikarer, der kan yde assistance i tilfælde af, at det faste personale bliver ramt af sygdom. Og mange vil gerne stille sig til rådighed.

Randers: Midt i corona-krisen er det dejligt at opleve, at rigtig mange borgere gerne vil give en hånd med, hvis kommunernes personale bliver så hårdt ramt af sygdom, at det kommer til at knibe med at levere service til de svageste borgere.

- Vi er meget taknemmelige, siger personale- og udviklingschef Maria Sofia Schou, Randers Kommune.

Siden Randers Kommune åbnede en jobbank torsdag 19. marts, er det strømmet ind med tilmeldinger. Foreløbig er det kommet over 200 mulige vikarer i Randers Kommune, men der må gerne komme endnu flere, for ingen ved hvor store udfordringer, kommunen står overfor.

40 procent af de der har meldt sig, har sundhedsfaglige uddannelser eller er studerende - eksempelvis sygeplejerske, sosu-assistent eller -hjælper, fysioterapeut eller ergoterapeut.

20 procent har pædagogisk uddannelse eller er studerende indenfor det pædagogiske område.

40 procent har anden uddannelsesmæssig baggrund. For eksempel har laboranter og handicaphjælpere meldt sig.

- Vi er i fuld gang med at registrere henvendelserne, således der kan ske gode match mellem kandidater i jobbanken og vores arbejdspladser.

- Det kan være vanskeligt for nuværende at forudse, hvor der fremtidigt kan blive behov for en ekstra hånd. Og vi opfordrer til, at folk, som kan byde ind med de kompetencer, som vi efterspørger, stiller sig til rådighed. Tilmelding til jobbanken sker via Randers Kommunes hjemmeside, siger Maria Sofia Schou.

Kommunen har brug for vikarer med uddannelse som social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper, sygeplejerske, ernæringsassistent, ergoterapeut, fysioterapeut eller en lignende uddannelse indenfor social-, sundheds- og omsorgsområdet.

- Vikarerne vil blive sat ind, i tilfælde af at det kommunale beredskab ikke kan hænge sammen med de kommunalt ansatte, påpeger Maria Sofia Schou. Hvis det faste personale rammes af sygdom, vil der i første omgang blive indsat vikarer der findes blandt kommunens eget personale. Men hvis det ikke rækker, kommer de eksterne vikarer til at spille en stor rolle.

Annonce

Her kan du melde dig til jobbanken:

Hvis du gerne vil stå til rådighed for Randers Kommune som vikar, hvis det faste personale rammes af sygdom, kan du melde dig her:
www.randers.dk/job/vikarer-til-corona-assistance/

Mariagerfjord

I Mariagerfjord Kommune har man mandag på Facebook og LinkedIn offentliggjort et opråb om hjælp. Tirsdag formiddag havde kommunen modtaget otte henvendelser fra folk, der meldte sig til jobbanken. Kommunen har efterlyst tidligere læger, sygeplejersker, sosu-medarbejdere, medicin- og sygeplejestuderende samt folk med en socialpædagogisk baggrund.

- Vi ved jo ikke, hvad vi får brug for. Vi ved, at epidemien ikke har toppet endnu. Derfor ruster vi op med en arbejdskraftreserve, som vi kan trække på, hvis vi kommer i knibe, siger sundheds- og ældrechef Michael Tidemand, Mariagerfjord.

I første omgang er planen at trække på medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund, som ikke i dag er ansat i plejesektoren, men som løser andre opgaver i kommunen. De vil få den oplæring, som de har behov for i forbindelse med de nye opgaver.

- De udgør så at sige den første ring af medarbejdere, som vi kan sætte ind. Dem, vi nu efterlyser, vil udgøre anden ring. Vi håber, at vi ikke får brug for dem, men vi har brug for at have dem i vores beredskab, konstaterer Michael Tidemand.

Syddjurs

I Syddjurs har man foreløbig registreret, hvilke medarbejdere man har med sundhedsfaglig uddannelse, som måske sidder i andre funktioner. Det kan være som aktivitetsmedarbejdere eller andet.

- Med KL-aftalen får vi mulighed for at trække disse medarbejdere ind i plejen, hvis det bliver nødvendigt. Derfor har vi endnu ikke vurderet det nødvendigt at efterlyse hjælp udefra, fortæller pressechef Ole Bjarke Nielsen.

Norddjurs

I Norddjurs søger man flere hænder til ikke alene sundheds- og omsorgsområderne, men praktisk talt alle fagområder. Det kan både være tidligere medarbejdere, studerende og øvrige borgere, der gerne vil hjælpe til.

Der arbejdes på at etablere en indgang på norddjurs.dk, hvor man kan melde sig til.

- Tingene kan ikke hænge sammen, hvis medarbejdere i nøglefunktioner bliver syge. Så må vi ringe til nogen, der har de kompetencer, og høre, om de vil komme og arbejde her i en uge, 14 dage eller mere. Det kunne for eksempel være SOSU’er, en maskinmester til varmeværket og it-nøglepersoner, siger Erik Holck Hansen, arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune.

Favrskov

Favrskov Kommune har ifølge direktør for social- og sundhedsområdet Ulrik Johansen i nogen tid været i gang med at opbygge en intern ressourcebank med personale, man kan trække ind, hvis det begynder at knibe på grund af sygdom.

- Vi starter snart et hold op med 25 medarbejdere, der skal oplæres i at arbejde i hjemmeplejen, så vi eventuelt kan trække dem ind senere, hvis der bliver behov. Samtidig har vi fokus på at igangsætte noget for pensionister og efterlønnere, der har lyst til at hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Naboer kæmper for at stoppe planlagt boligbebyggelse

Randers FC For abonnenter

Grus i den randrusianske målmaskine: Her er Randers FC-lejrens forklaring

Annonce