Annonce
Randers

Street Food afviser anklager om at have hugget madkoncept fra Mo'Rice: - Ej, nu må han simpelthen holde op

Striden mellem Street Food og den tidligere bodejer Mo Lykke Karim fortsætter. Nu står kampen om en pokebowl, som er en skål med blandt andet salat, kød og i dette tilfælde ris. På billedet den bowl, som medejer af Street Food, Nicolai Øksenholt, fortæller, at hans inspiration stammer fra. Nemlig den bowl med ris og fire slags valgfrit kød, som han tidligere serverede i restauranten WåkWåk. Pressefoto: WåkWåk
Tidligere bodejer i Street Food, Mo Lykke Karim, mener, at Street Food har kopieret hans pokebowl, som er en salatskål med forskelligt kød og protein samt ris. Medejer af Street Food afviser beskyldningerne og fortæller, hvor hans inspiration i virkeligheden stammer fra.

Randers: Det er en trist Mo Lykke Karim, ejer af Mo'rice, som gør status dagen efter, Street Food åbnede sin nye bod Greenie.

Greenie sælger vietnamesiske nudler og fyldte dejboller. Og så sælger den pokebowls. Pokebowls er en form for salatskål, som kan indeholder forskellige andre ingredienser - for eksempel ris, linser, bønner og forskellige former for protein.

Ifølge Mo Lykke Karim, som flyttede ud af selvsamme bod for 13 dage siden, er Greenies version af netop pokebowls meget tæt på identiske med dem, han solgte.

Annonce

- Det er en tro kopi af mit koncept, som jeg har brugt 7 år af mit liv på at udvikle, siger han og forklarer, hvordan det særlige kendetegn er eddikerisen, chilimayonaisen og den valgmulighed, hvor han bestemmer grøntsagerne og tilbehøret, og kunden kun bestemmer proteinkilden.

Den anklage giver en af ejerne af Street Food, Nicolai Øksenholt, ikke meget for.

- Jeg kommenterer egentlig ikke verserende sager, men jeg kan oplyse, at jeg tidligere har ejet WåkWåk, hvor vi serverede en identisk pokebowl, siger han og forklarer, at pokebowl jo ikke er en ekstraordinær og unik vare, men at sådan nogle sælges mange steder.

Det giver jo god mening at kopiere mig, i stedet for selv at finde på noget. Der, hvor det irriterer mig, er, at de var ulovligt inde i boden.

Mo Lykke Karim, ejer af Mo'Rice

Han understreger, at beslutningen om at servere en pokebowl stammer fra en overbevisning om, at det tydeligvis er noget, som kunderne på Mokajen, som Street Food Randers også hedder, er glade for, og som derfor skulle genintroduceres. Han bryder sig ikke om, at diskussionen ender i medierne.

Industrispionage

Mo Lykke Karim fastholder sin oplevelse af, at hans tidligere udlejer har behandlet ham uretmæssigt og også kopieret ham. Blandt andet, fordi der i WåkWåks koncept i modsætning til Mo'Rice's og Greenies var mulighed for selv at vælge grøntsager.

For Mo Lykke Karim er det ligheden mellem højre spalte af de to menukort, hvor Mo'Rice står øverst og Greenie nederst. Han mener, at den meget begrænsede mulighed for at vælge tilbehør gør hans koncept helt unikt, og han mener, at Street Food har kopieret det i Greenies menukort. Pressefoto: Mo'Rice/Street Food Randers

I et opslag på Facebook beskylder Mo'rice desuden Street Food for industrispionage i sin bod, hvor han har dokumentation for, at ejerne var inde flere dage i slutningen af august.

- Det giver jo god mening at kopiere mig i stedet for selv at finde på noget. Der, hvor det irriterer mig, er, at de var ulovligt inde i boden, forklarer han.

- Ej, nu må han simpelthen holde op. Det er præcis det samme produkt, som jeg serverede tidligere, siger Nicolai Øksenholt.

Til bemærkningen om de uinviterede besøg i Mo'Rice's bod, siger han:

- Jeg kan bare sige, at jeg grundet manglende hygiejne siden dag ét har været særligt opmærksom på hans boder.

I forhold til den anklage fastholder Mo Lykke Karim, at det er ulovligt at besøge erhvervslejemål som udlejer - uden forudgående skriftlig aftale. Han understreger desuden, at netop rengøringen altid er en sag mellem Fødevarestyrelsen og den enkelte erhvervsdrivende.

- Det må udlejer ikke blande sig i, ligesom en udlejer ikke må tjekke rengøringen i dit hjem. Det er den slags chikane, som er grunden til, at jeg flyttede ud, siger han.

Annonce

Ramt hårdt på energien

Mo'rice's ejer, som efter udflytningen holder åbent i en foodtruck udenfor storcenteret, er godt klar over, at det ikke nødvendigvis er ulovligt at lave og sælge en lignende pokebowl fra Street Foods egen bod.

Det svarer jo til, at en bilforhandler i Silkeborg, bilernes by, bliver sur over en ny bilbutik. Så må man jo bare ønske "held og lykke" og så gøre det bedre selv.

Nicolai Øksenholt, medejer af Street Food Randers

- Om det er ulovligt, må min advokat se på, men det er i hvert fald moralsk forkasteligt, siger Mo Lykke Karim, som har mistet energien og begejstringen fuldstændig ovenpå det nye menukort fra Greenie.

Han orker ikke at lægge planer for sin nye butik i Dytmærsken, der efter planen skal åbne til november. Han lægger også planerne om for alvor at igangsætte udvidelsen af Mo'Rice til en landsdækkende kæde på hylden. I stedet vil han bruge kræfterne på at få stoppet det, som han oplever som Street Foods urimelige opførsel.

- Det er jo slet ikke det, jeg har lyst til, men jeg føler, at de har slået benene væk under mig, siger han.

Nicolai Øksenholt forstår ikke, at han oplever sig så ramt af Greenies menukort.

- Det svarer jo til, at en bilforhandler i Silkeborg, bilernes by, bliver sur over en ny bilbutik. Så må man jo bare ønske "held og lykke" og så gøre det bedre selv, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce