Annonce
Randers

Street Food gør klar til åbning: Mormormad, gourmetburgere og japansk på menuen

Arkivfoto: Annelene Petersen
Der knokles for at gøre den gamle lagerbygning på havnen klar til åbningsdagen, og indtil videre har aktørerne bag afsløret halvdelen af madboderne.

Randers: Åbningsdagen nærmer sig med hastige skridt for Randers Street Food. 29. februar bliver dørene slået op, og der er travlhed over hele linjen, fortæller Nicolai Michaelsen, der er en af aktørerne bag.

- Vi bygger stadig, så hver gang, vi lige har fået ryddet op og gjort rent, er der rodet og beskidt igen, men det skrider planmæssigt frem, siger Nicolai Michaelsen.

Lige nu er toiletterne ved at blive lavet færdige, og der bliver plads til alle med både almindelige toiletter, handicaptoilet og pusleplads.

Derudover er der ved at blive kørt test på både udsugnings- og varmeanlæg, så man er sikker på, at det hele fungerer til åbningen.

De forskellige boder er gjort færdige - i hvert fald så færdige, som standholderne overtager dem.

- Vi sørger for el og afløb, og så sørger de forskellige standholdere selv for at sætte køkken ind, så de får det, som det passer bedst til dem og deres type mad, siger Nicolai Michaelsen.

Aarhusianske Mo Lykke Karim lægger mange timer i at gøre Mo'Rice-boden klar til åbningen 29. februar. Foruden at drive Mo'Rice er han blevet franchisetager på Hungry Dane-boden, der sælger gourmet-burgere. Foto: Anne Myrup Pedersen

Arbejder mod uret

Der er otte madboder i den gamle lagerbygning på havnen, men når dørene slås op, er det muligvis kun de syv af dem, der er åbne.

Alle boderne var ellers lejet ud, men en enkelt måtte opgive på grund af manglende kokke, og derfor har Street Food sat jagten ind på en ottende restauratør.

- Vi er i gang med at løse det lige nu, og vi har to gode emner, siger Nicolai Michaelsen, og fortæller, at begge interesserede tilbyder asiatisk mad.

Med kun godt en uge til åbning ved han godt, at det ikke er sandsynligt, at den sidste bod når at stå klar.

- Vi arbejder mod uret, så jeg ved ikke, om vi når det, men for os er det også vigtigere, at vi får valgt den rigtige, end at det går hurtigt, siger han.

Status på madsituationen på havnen er lige nu, at der er sat navn på halvdelen af boderne, og der bliver både velkendt mad og den lidt mere eksotiske af slagsen. Som den eneste lokale er Sushi Mania, der har lukket sin takeaway-shop i Snaregade og i stedet rykker på havnen.

Derudover kommer randrusianerne og andre besøgende til at kunne sætte tænderne i gourmet-burgere fra København, mormor-mad og japansk inspireret mad i form af blandt andet sushi-burritos.

Annonce

Mormormad som i Aarhus

En af de boder, der sikkert vil glæde både børnefamilier og folk med hang til god, gammeldags mad, er Mormors Køkken, der har en stand på Aarhus Street Food. Ejeren er Søren Klejnstrup, som i Randers er gået sammen med barndomskammeraten Morten Mikkelsen, der vil komme til at stå for driften af stedet.

Søren Klejnstrup havde egentlig ikke selv vendt øjnene mod Kronjylland, men han blev kontaktet af en kunde, der syntes, at han skulle komme til Randers og have en bod, da det lige var det, der manglede.

- Det blev jeg jo nødt til at tjekke ud, og jeg syntes, at det så fedt ud, så det ville jeg gerne tage chancen på, siger Søren Klejnstrup, der oprindeligt er Viborg-dreng.

Det, der tiltaler ham ved Randers, er beliggenheden, hvilket også er det, der har gjort, at han turde satse på endnu en Street Food-bod.

- Det ligger super godt i forhold til byen og med udeområdet lige ud til vandet, så er det svært at se, at det ikke skulle komme til at blive en succes, især til sommer, siger han.

Kender man Mormors Køkken fra Aarhus, ved man, at menuen står på boller i karry og tarteletter, og Søren Klejnstrup fortæller, at konceptet bliver det samme i Randers.

- I Aarhus kører vi med en skiftende tredje ret, men vi starter med to i Randers, og så ser vi lige tiden an, siger han.

Peter Kolos, stifter af det københavnske gourmetburger-koncept Hungry Dane med brandets maskot - en glad grand danois med blå hue. Peter Kolos' hustru er Marianne Stagetorn Kolos, der ejer konditoriet La Glace i København. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Sunde sushi-sandwich

Er man ikke til mormor-mad, men mere til sundere og mere eksotiske retter, så bliver der også mulighed for det på havnen.

Aarhusianske Mo Lykke Karim driver restauranten Teriyaki Sushi i Viby og har to Mo'Rice-foodtrucks, der kommer på festivaler og kan bookes til private arrangementer, og han kommer også ind i den gamle lagerbygning.

Maden er japansk-inspireret og byder blandt på sushi-burritos, som Mo Lykke Karim betegner som en slags sushi-sandwich bestående af masser af grøntsager, ris, kød, chilimayo og teriyakisovs, omviklet med tang.

Idéen til konceptet fik han fra en kunde på en festival, der viste ham en video og spurgte, om han ikke skulle lave sådan noget.

- Det skulle prøves af. På festivaler gider folk ikke sidde og spise med pinde, og hvis de samtidig får lidt at drikke, så kan de ikke styre det, så at lave det som en sandwich virkede som en god idé, siger han.

Foruden sushi-burritos serverer Mo'Rice også poke bowls, der er skåle fyldt med enten kød og grønt eller rent vegetariske.

29. februar indvier borgmester Torben Hansen byens nye spisested, og Nicolai Michaelsen (foto) og de andre folk bag Randers Street Food afslører stedets kaldenavn. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Mokaj-burgeren

Det nyeste udmeldte navn på havnens madmekka er burgerbrandet Hungry Dane, der er startet og drives af Peter Kolos, der har store ambitioner på brandets vegne.

- Vores mål er at blive verdens bedste internationale burger. Ikke forstået som en mainstreamburger som den fra McDonalds, men international, fordi vi vil være i over tre lande, siger Peter Kolos, der er godt på vej med tre kommende åbninger i London, foruden lokation i København, Aarhus, Fredericia og Amsterdam.

At Hungry Dane har noget at have ambitionerne i, vidner en invitation til årets "World Expo" i Dubai om. Her skal Hungry Dane Burgers repræsentere Danmark, hvilket Peter Kolos naturligt er meget beæret over.

- Det er en kæmpe ære, at vi er blevet udvalgt af Danish Business Pavillon til at repræsentere Danmark på verdensudstillingen, siger han.

Konceptet er gourmetburgere med sous-vide confiteret kød, hvilket betyder, at alle typer af kød er langtidsstegt i 10 timer og efterfølgende confiteret to timer i andefedt.

Confit-burgerne findes med mange typer af kød, men i Randers starter man op med ande- og oksekød og udvider derefter med svine- og kyllingekød.

Udover de burgere, der går igen på alle Hungry Danes' spisesteder, så har hver lokation også sin egen signaturburger, og det får Randers naturligvis også.

- Randers får Mokaj-burgeren, hvor der naturligvis er orange Mokai i, da orange er vores signaturfarve, siger Peter Kolos.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce