Annonce
Randers

Street Food-opslag med effekt: Hærværksmænd meldte sig selv og skal nu stå skoleret på Mokajen

Udeområdet ved Randers Street Food bliver benyttet flittigt i det gode vejr, men desværre har ejerne også oplevet flere tilfælde af hærværk på stedet. Det håber de på, at dagens facebookopslag har sat en stopper for. Foto: Anne Myrup Pedersen
Folkene bag Randers Street Food er gentagne gange mødt ind til hærværk og svineri. Et opslag på facebook med et sløret billede af gårsdagens gerningsmænd og en trussel om videregivelse af billederne til politiet, fik de unge mænd til at melde sig selv.

Randers: Brændemærker i møblerne, madaffald smidt over det hele og som toppen af det hele nedbrændte møbler, der til sidst bliver smidt i vandet.

Det var det syn, som folkene bag Randers Street Food Mokajen mødte ind til tirsdag morgen, og det fik den ene af ejerne, Nicolai Michaelsen, til at reagere prompte.

Han smed et opslag på madstedets facebookside med et billede, taget af stedets overvågningskamera. Billedet viser fire unge mænd, hvis ansigter er slørede af emojis.

Billedet er fulgt af teksten:

"Del gerne.

Kære unge lømler. I får ikke lov til at ødelægge det for alle andre, der nyder vores udeområde. Når I sætter ild til vores møbler og sviner ud over alt, så stopper vores tålmodighed.

Hvis I selv henvender jeg til os, så ordner vi det med, at I selv kan få lov til at rydde op. Hvis ikke så ryger videoovervågningen videre i systemet. Dog uden de flotte emojis."

Unge meldte sig selv

Opslaget blev i løbet af få timer delt over 5000 gange, fik over 500 likes og mere end 50 kommentarer. Og det gav pote.

Først på eftermiddagen havde de unge mænd meldt sig selv.

- De har set opslaget, der jo blev delt som en steppebrand, så i morgen skal de stå skoleret hernede, siger Nicolai Michaelsen.

Hvilken straf eller konsekvens, hærværket kommer til at få for de unge mænd, vil han ikke ud med, men en mulighed kan være praktisk arbejde på stedet, fortæller han.

Nicolai Michaelsen og de tre andre ejere af Randers Street Food er naturligvis trætte af hærværket på deres møbler, men det er i lige så høj grad svineriet, der irriterer dem.

- Det er ikke så meget beløbet, der er ødelagt for, for møblerne er nogle, vi selv har bygget af paller og traller, men vi gider ikke komme ned til madaffald, der er smidt ud over det hele. Især ikke, når der står skraldespande fem meter derfra, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Ikke første gang med ballade

Det er ikke første gang, at Randers Street Food oplever, at stedets udendørsarealer bliver misbrugt.

Madstedet lagde i et tidligere facebookopslag selv op til, at folk kunne benytte udeområdet, mens madstedet var lukket, og det er der også mange, der har benyttet sig af og godt har kunnet finde ud af på en ordentlig måde, fortæller Nicolai Michaelsen.

- Der er mange, der har siddet og spiste madpakker hernede, og der har været en god stemning, og det er fedt. Derfor gider vi heller ikke, at der er nogle, der skal ødelægge det for alle de andre, siger han.

I første omgang havde han lagt billedet fra videoovervågningen op uden sløring, da han med egne ord handler ret hurtigt og er lidt firkantet, men han slettede det igen og lagde det efterfølgende op, så man ikke kunne se de unges ansigter.

Annonce

Alle er velkomne på Mokajen

- Min første indskydelse var at melde det til politiet, for vi vil have sat en stopper for det. Men omvendt har vi også alle være været unge, og i sidste ende vil vi gerne have, at Randers Street Food er et sted for alle. Det skal ikke ende med, at der er nogle grupperinger, der ikke føler sig velkomne hernede, men det skal være på vores vilkår, siger Nicolai Michaelsen.

Han håber, at opslaget har en forebyggende effekt, så madstedet ikke kommer til at opleve flere lignende episoder.

- Vi håber, vi har sendt et signal med vores opslag. Nu ved folk, at der er videoovervågning - med night vision, så der er skarpe billeder, selv når det er mørkt - og i stedet for at lukke området ned, som vi ellers har tænkt på, så håber vi på, at opslaget giver lidt selvjustits, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Leder For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men kommer de også i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er? Det bliver den store styrkeprøve for Randers FC

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce