Annonce
Randers

Street food var ikke et hit - risikerer flytning næste år

Søndag var der oprydning, bl.a. på Justesens Plæne. Foto: Mathias Fredslund jensen

Måske skal den flyttes fra Justesens Plæne og ind i midtbyen, når vi holder Randers Uge næste år.

Annonce

Randers: Det skyldes ikke kun, at den profilerede madmand, Den skaldede Kok alias Carsten Olsen, i elvte time måtte sende afbud til sin deltagelse i Randers Ugens mad-hjørne på grund af hjerteinfakt, at maden ikke gik rent ind hos randrusianerne. Han skulle ellers have lavet mad og givet gode tips fra sin madtruck på Justsens Plæne.

For andet år i træk bød man på street food. Helt korrekt en Street Food Festival med intet mindre end "Gademad med inspiration fra forskellige steder på kloden - Nord & Sydamerika, Afrika, Europa, Asien, Mellemøsten og selvfølgelig Danmark", som der stod på Randers Uge-programmet. Men der lugtede nu mest af hotdogs, pizzaer og thaimad i det lille område, der var udnævnt til Street Food Festival.

Spørgsmålet er, om randrusianerne ikke er til gademad. Om menukortet var for ringe. Eller om gademaden er forkert placeret på Justesens Plæne, hvor man jo kun kommer forbi, hvis man har et ærinde i teltet.

Annonce

Hvad med Østervold?

Eventchef Mette Bertelsen er ikke utilbøjelig til at flytte gademaden et andet sted hen.

- Det er i hvert fald et emne, der skal drøftes, hvis vi skal have street food næste år, siger hun, men vil ikke pege på et specifikt sted.

Østervold kunne måske være en mulighed. Nederst på pladsen, hvor der i forvejen er en to go-restaurant Fresh Habits?

- Det har jeg ikke nogen kommentar til. Jeg kan kun sige, at vi vil vurdere på placeringen, siger Mette Bertelsen.

Manden bag dette års street food er Leif Bressum, der har prøvet at samle forskellige boder.

- Jeg kan kun sige, at vi har prøvet at gøre det så godt, som vi overhovedet kunne, siger Leif Bressum, der synes, at placeringen på Justesens Plæne er ok.

Hvorom alting er, så bød dette madindslag ikke på de store oplevelser.

Og Østervold. Ja, den plads blev bl.a. brugt til en fotoudstilling "100 procent fremmed", der fokuserede på, hvornår er man dansk, hvornår er man fremmed. Der var ikke just trængsel mellem de kubeformede fotostater i løbet af ugen.

Pladsen bliver af mange betragtet som en umulighed til de fleste arrangementer. Men det passer ikke helt. For i hvert fald et enkelt indslag beviste, at Østervold altså også godt kan trække folk til.

Det var fredag aften, da der blev inviteret til Gadefest On Tour med volumen på højtalerne. Med lysshow, røgkanoner og hele baduljen. Da var der sort af mennesker.

Det nærliggende spørgsmål er, om de ikke også kunne blive sultne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Sport

Forstærkning til Randers HK: Henter stregspiller hos ligarivaler

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce