Annonce
Randers

Streetfood, foredrag og koncerter: Det får du ud af Fabrikken

Tirsdag morgen kunne du på Amtsavisen.dk læse, at projektet "Fabrikken" har fået en million kroner af Realdania, og dermed kan gå i gang med en større renovering. Men hvad betyder det egentlig for den helt almindelige randrusianer? Det har vi taget en snak med én af idémagerne bag projektet, Kasper Honoré, om.

Randers: - Fabrikken kommer til at bestå af to dele. Et makerspace og et eventspace, fortæller Kasper Honoré, der er en af mændene bag projektet.

Mens det såkaldte makerspace bliver et sted, hvor iværksættere får plads, maskiner og viden stillet til rådighed, når de skal føre deres idéer ud i livet, bliver det såkaldte eventspace et mere folkeligt sted. Et sted, som ifølge Kasper Honoré kan bruges af alle interesserede - også dem, der ikke går med en iværksætter i maven.

- Den del af Fabrikken bliver noget, man kan beskrive som et moderne forsamlingshus, der kommer til at byde på en masse mærkelige og fede arrangementer som eksempelvis politiske foredrag, tartelet-festival og video-transmitterede debatter om lokale emner og begivenheder. Derudover vil der blive holdt små koncerter på Fabrikken, forklarer Kasper Honoré og understreger, at det dog ikke bliver en konkurrent til byens nuværende spillesteder:

- Randers har allerede flere fine spillesteder som Værket, Underværket og Turbinen. Fabrikken er mere tænkt som et sted, hvor musikere kan komme ned og give smagsprøver på det, der kan opleves på de større spillesteder. Eksempelvis har vi i Randers en lokal musiker, der hedder Rasmus, som inden længe kommer ned og holder en ti minutters promoveringskoncert på Fabrikken. Der er altså tale om små, uformelle arrangementer.

Streetfood hver uge

Et af de lidt større arrangementer, der også er i støbeskeen på Fabrikken, er streetfood. Noget, rigtig mange randrusianere ser frem til.

- Vi er i fuld gang med planlægningen og har allerede fået 20-25 henvendelser fra folk, som gerne vil have madboder dernede, fortæller Kasper Honoré, som dog ikke vil melde en konkret åbningsdato ud:

- Det er for tidligt at sige noget om, hvornår vi kan åbne streetfood. Men jeg kan sige så meget, at det bliver i første kvartal af 2018, og at det bliver en ugentlig begivenhed. Men om streetfood kommer til at have åbent én, to eller fem dage, ved jeg endnu ikke, siger han og understreger, at Fabrikken gerne vil høre randrusianernes gode idéer samt have henvendelser fra flere, der kunne tænke sig at have en bod derude.

Allerførst er målet dog at få renoveret den gamle fabrik på Industrivej - og det er netop dét, millionen fra Realdania skal bruges til.

Fabrikken lavede tirsdag middag en live-udsendelse, hvor Kasper Honoré sammen med en række gæster fortalte mere om projektet. Du kan se eller gense udsendelsen her:

Annonce
Randers For abonnenter

21-årig dømt for voldtægt i Randers: Efter overgrebet hældte han vand på ofret for at vække hende

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - her er forklaringen

Randers For abonnenter

Klimabroen er den vigtigste brik i fremtidens værn mod oversvømmelser i Randers - se her hvordan den virker

Randers FC

Impulsiv idé sender Randers FC-fans på 2000 kilometer lang blaffertur til Rumænien: - Vi vil gerne slå et slag for, at der skal flere folk på stadion

Randers

20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane

Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Leder For abonnenter

Vanvittigt irriterende at holde i kø - men i Randers er der en mening med galskaben

Randers

Praktik lokkede Jens til optometri: - Det her er lidt ud over det sædvanlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter atypisk slag på heden: - Thomasberg roser midtbaneprofil og gør klar til starte varm angriber i Cluj

Randers For abonnenter

Bjarne fra Nørager er hjernen bag spektakulære stålkonstruktioner som Aros' regnbue og en indskudt sal på Fængslet i Horsens

Annonce