Annonce
Randers

Streetfood, foredrag og koncerter: Det får du ud af Fabrikken

Tirsdag morgen kunne du på Amtsavisen.dk læse, at projektet "Fabrikken" har fået en million kroner af Realdania, og dermed kan gå i gang med en større renovering. Men hvad betyder det egentlig for den helt almindelige randrusianer? Det har vi taget en snak med én af idémagerne bag projektet, Kasper Honoré, om.

Randers: - Fabrikken kommer til at bestå af to dele. Et makerspace og et eventspace, fortæller Kasper Honoré, der er en af mændene bag projektet.

Mens det såkaldte makerspace bliver et sted, hvor iværksættere får plads, maskiner og viden stillet til rådighed, når de skal føre deres idéer ud i livet, bliver det såkaldte eventspace et mere folkeligt sted. Et sted, som ifølge Kasper Honoré kan bruges af alle interesserede - også dem, der ikke går med en iværksætter i maven.

- Den del af Fabrikken bliver noget, man kan beskrive som et moderne forsamlingshus, der kommer til at byde på en masse mærkelige og fede arrangementer som eksempelvis politiske foredrag, tartelet-festival og video-transmitterede debatter om lokale emner og begivenheder. Derudover vil der blive holdt små koncerter på Fabrikken, forklarer Kasper Honoré og understreger, at det dog ikke bliver en konkurrent til byens nuværende spillesteder:

- Randers har allerede flere fine spillesteder som Værket, Underværket og Turbinen. Fabrikken er mere tænkt som et sted, hvor musikere kan komme ned og give smagsprøver på det, der kan opleves på de større spillesteder. Eksempelvis har vi i Randers en lokal musiker, der hedder Rasmus, som inden længe kommer ned og holder en ti minutters promoveringskoncert på Fabrikken. Der er altså tale om små, uformelle arrangementer.

Annonce

Streetfood hver uge

Et af de lidt større arrangementer, der også er i støbeskeen på Fabrikken, er streetfood. Noget, rigtig mange randrusianere ser frem til.

- Vi er i fuld gang med planlægningen og har allerede fået 20-25 henvendelser fra folk, som gerne vil have madboder dernede, fortæller Kasper Honoré, som dog ikke vil melde en konkret åbningsdato ud:

- Det er for tidligt at sige noget om, hvornår vi kan åbne streetfood. Men jeg kan sige så meget, at det bliver i første kvartal af 2018, og at det bliver en ugentlig begivenhed. Men om streetfood kommer til at have åbent én, to eller fem dage, ved jeg endnu ikke, siger han og understreger, at Fabrikken gerne vil høre randrusianernes gode idéer samt have henvendelser fra flere, der kunne tænke sig at have en bod derude.

Allerførst er målet dog at få renoveret den gamle fabrik på Industrivej - og det er netop dét, millionen fra Realdania skal bruges til.

Fabrikken lavede tirsdag middag en live-udsendelse, hvor Kasper Honoré sammen med en række gæster fortalte mere om projektet. Du kan se eller gense udsendelsen her:

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce