Annonce
Randers

Streetfoods festuge lukket af politiet: Fare for coronasmitte og ingen tilladelse

Fredag formiddag måtte Randers Streetfood lukke luften ud af de børneforlystelser, der netop var blevet sat op på stedet. Foto: Annelene Petersen
Arrangørerne af "Randers Festuge - Mokajen edition" fik fredag formiddag besked på at lukke det ti dage lange arrangement ned, inden det var begyndt. Der var ikke søgt om tilladelse hos politiet, så det var ulovligt, og samtidig ville det udgøre for stor risiko for smitte med coronavirus. Randers Streetfood fortsætter deres servering, som normalt.
Annonce

Randers: Mens Randers Kommune på grund af faren for smitte med coronavirus har været nødt til at droppe den traditionelle Randers Festuge, planlagde folkene bag Randers Streetfood  at lave sin egen "Randers Festuge - Mokajen edition". Mere end 1800 personer havde på Facebook givet udtryk for, at de var interesseret i ti dages fest, musik og aktiviteter for børn på Randers Havn med start fredag 7. august til og med søndag 16. august.

Men det satte Østjyllands politi en stopper for fredag formiddag.

- Det undrede os, at arrangementet var annonceret, så vi har både kontaktet Randers Kommune og arrangørerne. Og bedt arrangørerne om at pakke det hele ned igen, for der er tale om et ulovligt arrangement. Der er ikke søgt tilladelse til det, så det er en overtrædelse af både forlystelsesdirektivet og restaurationsloven, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi.

Vejret var perfekt og interessen stor for de ti dages festligheder på havnen, men fredag formiddag satte politiet en stopper for arrangementet. Foto: Annelene Petersen

Han forklarer, at der, udover at politiet ikke er ansøgt om tilladelse, også i øjeblikket er konstateret en smittestigning af coronavirus, der bør tages alvorligt.


Det undrede os, at arrangementet var annonceret.

Martin Løye, politiinspektør, Østjyllands Politi


- Og det undrer os også, at professionelle aktører som Randers Streetfood overhører det. Man skylder at lytte til de meldinger, der kommer, siger Martin Løye.

Annonce

Lad dig ikke lokke

Torsdag, hvor Randers Streetfood var ved at gøre klar til minifestivalen og sætte hoppeborge, palmer og strandstole med mere op, gik Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og sundhedsmyndighederne på direkte tv med en opfordring til borgerne om at lade være med at forsamles mange mennesker, fordi smittetrykket er stigende. Politidirektør Kirsten Dyrman, Østjyllands Politi, udtrykte stor bekymring over situationen.

https://www.facebook.com/events/233165047776795

- Jeg vil også gerne animere til, at man som privatperson ikke lader sig lokke af alle mulige tilbud. Der er forsamlingsforbud over 100 personer, og uanset om man er færre samlet, så skal man selv tage vare på og ansvar for, om man står for tæt. Man skal lige lade være med at sænke skuldrene nu, for covid-19-smitten er her altså endnu, siger Martin Løye.

Han oplyser, at Østjyllands Politi vil sætte uniformeret tilsyn på hos Randers Streetfood i den kommende tid for at se, om kravene efterleves.

- Og gør de ikke det, vil det få konsekvenser. Der vil være tale om bøder på flere tusinde kroner, siger Martin Løye.

Sådan så der ud, inden Randers Streetfood fik besked på at lukke deres festuge ned af politiet. Foto: Fakri Aldin Koleilat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-serie: Som rekordholder og med bind om armen sagde han farvel

Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce