Annonce
Randers

Striden var ikke stor nok til at ødelægge festen

De røde faner gør sig godt mod den blå himmel og de meget spæde lysegrønne bøge. Foto: Annelene Petersen

Venstrefløjspartierne undrer sig stadig over ikke at blive inviteret til at tale, men havde dog ikke problemer med at vise det gode humør ved LO's fejring af den internationale fest og kampdag på Skovbakken.

Randers: Vist var der en smule murren i krogene, men ikke nok til at det på nogen måde satte sit præg på festen på Skovbakken.

Som tidligere omtalt er de lokale afdelinger af partierne til venstre for Socialdemokratiet stærkt utilfredse med, at socialdemokraternes borgmesterkandidat Torben Hansen som den eneste politiker var blevet inviteret til at tale ved LO Randers' markering af 1. maj på Skovbakken.

- Et underligt signal, ikke mindst i et valgår, lød det eksempelvis fra SF's lokalformand Rosa Lykke Yde, som samtidig understregede, at hun bestemt ikke havde noget imod at lytte til Torben Hansen, som jo er "en flink og fornuftig mand".

Og hos Enhedslisten sagde bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Randers, Lise Baastrup:

- Jeg ved da ærlig talt ikke, hvad der er sket, og hvad de tænker på i LO. Vi plejer da at blive inviteret, når andre partier også bliver det. Vi skal vist have en snak med LO med henblik på at finde ud af, hvad de vil fremover. Jeg mener, at enten står vi sammen eller også gør vi ikke.

Både Enhedslisten og SF var dog repræsenteret med en stand på Skovbakken, og hverken festhumøret eller kampgejsten syntes at have lidt afgørende overlast nogen af stederne.

Louise Melgaard Andersen (forrest) og Josephine Linde mente begge, de var forkert af LO ikke at invitere alle partier til at stille med en taler. Foto: Annelene Petersen

Et rigtigt program

Hos LO's formand i Randers, Lene Hartmann, var der dog ingen fortrydelse.

- Jeg mener stadig, vi har sammensat et rigtigt program, sagde hun og henviste til, hvad hun tidligere har sagt til Amtsavisen. Nemlig at det først og fremmest er en faglig fest, og at Torben Hansen er inviteret til at tale, fordi han, da man planlagde dagen, var den eneste røde borgmesterkandidat.

- Men vi vil jo holde en masse valgmøder i år, og her vil alle partierne naturligvis blive inviteret, sagde hun.

Vi spurgte en række "menige" deltagere i 1. maj festen, hvad de synes, og her var der almindelig opbakning til venstrefløjspartierne.

- Vi har ikke hørt om striden. Men umiddelbart virker det da mest rimeligt, at alle får taletid og ikke bare ét parti, lød det eksempelvis fra Louise Melgaard Andersen og Josephine Linde på henholdsvis 18 og 22 år.

Samme holdning havde også en repræsentant for en af de ældre generationer, 60-årige Flemming Bang, der er kommunalarbejder.

- Det er jo langt fra alle her, der stemmer på socialdemokraterne. Derfor burde alle røde partier have mulighed for at komme til orde, mente han.

Torben Hansen var eneste politiker blandt talerne. Foto: Annelene Petersen
Annonce

DF og LA var der også

To byrådskandidater fra to partier, som heller ikke var inviteret til at tale, havde dog ingen problemer med at acceptere deres manglende tilstedeværelse på talerlisten.

Anders Burlund, spidskandidat for Lliberal Alliance, og Nicolai Estrup, formand for DF og nummer tre på partilisten nød også solen, musikken og talerne på Skovbakken. I øvrigt i selskab med LA's næstformand Amelie Pedersen.

- Vi er her for at vise, at man godt kan hygge sig sammen trods divergerende politiske synspunkter. Vi har jo venner på tværs af flere partier, sagde Nicolai Estrup.

- Og så er vi faktisk spændte på at høre, hvad Torben Hansen har at sige. Det er jo ikke fordi, han indtil videre har meldt ret meget ud om, hvilken politik, han står for, sagde Anders Burlund.

Tre blå blandt alle de røde. Fra venstre Anders Burlund og Amelie Pedersen, begge Liberal Alliance, samt Nicolai Estrup fra DF. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Nej til besparelser

Om de så følte, de blev klogere på Hansens politik, afhænger nok af, hvor meget de trods alt kendte til den i forvejen. I hvert fald sagde den socialdemokratiske bejler til borgmesterposten blandt andet, at han ville en gå efter bredere forlig.

- Og vi har vist en anden vej, end de fortsatte hårde besparelser, som det lille 16/15-flertal i byrådet lægger op til, ikke mindst på skoleområdet. I endnu et smalt og splittende budget er der indlagt uacceptable besparelser. Dem skal vi have fjernet, sagde han.

- Vi vil arbejde for et styrket Socialdemokratiet, så vi kan stå i spidsen for et byråd, der er præget af ordentlighed og gennemsigtighed. Vores mål er og vil altid være, at "i morgen skal være bedre end i dag", sagde Torben Hansen.

Til en ordentlig 1 maj fejring hører øl. Og det var der også rigeligt af. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Musik og hop

Ikke alt handlede dog om politik på Skovbakken. Mellem talerne var der god gedigen rock'n roll, som blev leveret af det gamle randersband Noahs Ark med Leif Bressum i front.

Og til børnene var der pustet en stor hoppeborg op, så der kunne springes op og ned i takt til rocken.

1. maj i solskin er også kærlighed. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce