Annonce
Udland

Stridende parter i Sudan underskriver aftale om magtdeling

Militæret og oppositionen i Sudan har underskrevet aftale, der går tre år frem. Historisk, siger general.

Sudans midlertidige militærstyre og oppositionen har onsdag morgen dansk tid underskrevet en aftale om at dele magten, til der igen skal afholdes valg.

Aftalen skal bane vej for en civil administration, hvilket har været et hovedkrav fra oppositionen og protestgrupperne, siden præsident Omar al-Bashir blev afsat i april.

Hovedpunkterne i aftalen blev fastlagt 5. juli med hjælp fra Den Afrikanske Union og etiopiske mæglere efter hårde forhandlinger.

Men først natten til onsdag dansk tid faldt detaljerne på plads under intense forhandlinger, rapporterer nyhedsbureauet AFP's korrespondent.

General Mohamed Hamdan Dagalo, der er vicechef for militærets midlertidige overgangsråd, kaldte det et "historisk" øjeblik, da aftalen var underskrevet.

En af lederne fra de protesterende grupper Ibrahim al-Amin oplyste efter mødet, at parterne fredag vil arbejde videre på en forfatningsmæssig aftale.

Aftalen fastsætter, der skal indsættes en fælles gruppe bestående af civile- og militære personer, der skal reagere landet i en overgangsperiode.

Gruppen vil bestå af seks civile og fem repræsentanter fra militæret, der skal deles om magten.

En general fra militæret vil stå i spidsen de første 21 måneder i overgangsperioden, hvorefter en repræsentant fra de civile vil sidde i spidsen i 18 måneder.

Målet er, at gruppen skal lede landet i en overgangsperiode på tre år, hvorefter der bliver afholdt valg.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tidligere Visit Randers-ansat bliver vigtig brik i ny turisme-satsning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];