Annonce
Randers

Stud vakte forundring på villaveje tirsdag aften: Stak af fra naturplejejob på sin allerførste dag

Mary Jane Williams var hurtig med telefonen, da en sort og hvid kastreret tyrekalv kom løbende ned af hendes gade midt i det østlige Randers. Screenprint af Mary Jane Williams video
En dyrejagt gennem det østlige Randers tog tirsdag aften flere timer. Politiet var forbi, og frivillige hjalp ejerne, så den kastrerede tyr kort før midnat kunne bringes hjem til vante rammer.
Annonce

Randers: Mary Jane Williams blev noget overrasket, da hun tirsdag aften kiggede ud af køkkenvinduet lidt efter klokken 21. Der løb nemlig en sort og hvid kalv forbi på vejen.

Det ville nok ikke have undret hende så meget, hvis hun boede i udkanten af Randers eller på landet. Men det gør hun ikke. Hun bor i villakvarteret mellem Udbyhøjvej og Regionshospitalet Randers.

Derfor fandt hun også telefonen frem og tog en video af fyren på springtur og delte den med resten af Randers på Facebook. Efter kalven, som senere viste sig at være en stud, kørte en politibil.

Østjyllands Politi har da også noteret adskillige anmeldelser af en løs kalv i det østlige Randers i går. Den første af dem kom klokken 20.21, hvor beskeden lød, at en ko var løbet fra et grønt området i nærheden af Haveforeningen Venezuela. Den sidste anmeldelse kom omkring klokken 23. Men ellers er det ikke en sag, som politiet gør mere ved.

Den havde sit livs løbetur.

Ejer Jacob Hald om den undslupne stud

Annonce

Første dag på græs

Jacob Hald er ejer af Linde Hovedgaard, som lever af at stille dyr til rådighed for naturpleje. Tirsdag kørte han fem stude ud på et nyt område, der skal afgræsses mellem Sporbyen og Haveforeningen Venezuela. Stude er kastrerede tyre - og de er valgt, fordi de er de roligste dyr at have gående.

- Jeg ved ikke, hvordan den er sluppet ud, men muligvis har nogen åbnet hegnet, fortæller Jacob Hald, som blev tilkaldt, da forskellige frivillige havde fået udbryderen spærret inde i have tæt på P. Knudsensvej.

En af dem var Anne Mette Nørby Ries. Hun hjælper ofte med finde forsvundne kæledyr som hunde og katte. Desuden bor hun i Haveforeningen Venezuela. Derfor var det naturligt for hende at hjælpe til.

Det eneste problem var, at hun havde fået et udbrud af rosen og derfor lige måtte om sygehuset først. Men den genstridige stud var endnu ikke indfanget, da hun slap ud igen mellem ni og ti tirsdag aften, og hun stødte derefter til gruppen.

Annonce

Gemte sig bag en bænk

Men det skulle ikke være så nemt som først antaget at indfange det sort- og hvid-farvede dyr. To gange i løbet af aftenen var den egentlig spærret inde, hvor det alligevel lykkedes den at undslippe uden at komme ombord i den transporttrailer, som Linde Hovedgård havde medbragt.

- Den blev mere og mere panikslagen undervejs, syntes Anne Mette Nørby Ries, og det bekræfter Jacob Hald.

- Den havde jo sit livs løbetur, forklarer han.

Han var glad for de frivilliges hjælpsomhed i forhold til at holde øje med studens krumspring, så han kunne køre traileren det rette sted hen. Efter en smuttur gennem området ved Bækkestien endte den vilde jagt oppe på den anden siden af psykiatrisk hospital.

Her gemte studen sig bag en bænk.

- Den troede ikke, vi kunne se den, og vi kunne dermed få den bokset inde bag vores mobile hegn og gennet ind i traileren. Det var ret udramatisk, forklarer Jacob Hald.

Annonce

Jubel og invitation

Både Anne Mette Nørby Ries og de tre andre frivillige, som havde fulgt med det meste af aftenen, var ret begejstrede.

- Der var jubel - og så blev vi inviteret på besøg på gården, fortæller hun.

Torben Hald bekræfter, at der blev delt invitationer ud og forklarer, at han gerne vil takke de frivillige, men også gerne vil vise gårdens dyr frem.

Men hvad med den lille stud?

- Den var rigtig glad for at komme hjem, fortæller Jacob Hald.

Den får et par dages pause i de vante omgivelser, før den kommer tilbage til sine venner på marken bag Sporbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Tak for en hurtig affaldsaftale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af kollapset mod Horsens: Forsvarsproblemer, unge på spring og kæmpende kant

Randers FC

Lejespiller fortsætter sæsonen ud: Sportsdirektør ser positive tegn i forhold til en permanent aftale

Annonce