Annonce
Randers Cimbria

Studenterhue fejret med fuldtidskontrakt: Det er kulminationen på det hele

Anton Hansen har siden sin debut i Randers Cimbria som 15-årig kæmpet for at få en professionel kontrakt. Den er kommet i hus nu. Det samme er studentereksamen fra Randers Statsskole. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Det var en mindeværdig mandag for 19-årige Anton Hansen, som både fik studenterhue på hovedet og en kontrakt hos Randers Cimbria i hånden. Nu skal drømmen om et gennembrud i basketligaen jagtes på fuldtid.
Annonce

Randers: 24. juni 2019.

Den dato glemmer 19-årige Anton Hansen nok ikke foreløbig.

Først og fremmest kom den røde hue endelig i hus efter tre års slid på Randers Statsskole, og som hos mange andre studenter i disse dage blev bedriften fejret sammen med familien, men dagen adskiller sig alligevel fra klassekammeraternes.

Det næste års tid skal nemlig hverken bruges på at tjene penge i lokale caféer eller børnehaver, og uddannelsesræset bliver også sat på pause for en stund.

Det unge talent har nemlig sat sin underskrift på en fuldtidskontrakt med Randers Cimbria.

- Det er en helt fantastisk dag. Det er slutningen på et godt kapitel på Statsskolen, men det har også været hårde år i forhold til at skulle veksle mellem basket og bøger. Jeg har altid drømt om at spille basketball på fuldtid, så det er bare en kulmination på det hele. Det har været hårdt, men det hele værd, siger Anton Hansen, der allerede har mærket følgerne af sin første professionelle kontrakt.

- De har sagt, at jeg skal slappe lidt af med at fejre huen, så nu må vi se, hvad det bliver til, lyder det med et grin fra basketballspilleren.

Anton Lønstrup Hansen

Født: 16.2.2000 (19 år).

Fysik: 187 cm og 65 kg.

Klub: Randers Cimbria (debut mod Bakken Bears 8.2.2016)

Seneste sæson: 15 kampe, 8,35 min/kamp, 0,8 point/kamp, 0,7 assist/kamp.

Hele karrieren: 45 kampe, 7,01 min/kamp, 0,9 point/kamp, 0, 4 assist/kamp.

Annonce

Jagter gennembruddet

Basketball er en del af blodet - og haveudstyret - hos familien Hansen, så allerede som 15-årig fik Anton debut for Randers Cimbria, hvor hans far, Morten Hansen, tidligere har været træner og i dag er sportsdirektør.

Siden debuten har den 187 centimeter høje guard spillet 45 kampe for det lokale baskethold, hvor det med 15 kampe og 8,5 minutters spilletid i snit blev sat to personlige rekorder i den seneste sæson.

De skulle dog gerne stå for fald i den kommende sæson, nu hvor det bliver muligt at deltage i alle træningspas.

- Det er klart, at jeg har nogle forventninger til mig selv, som jeg håber at indfri. Jeg er godt nok kun 19 år, men på den anden side har jeg været i ligaen i fire sæsoner, så det er på tide at få et ordentligt gennembrud. Mike Nielsen (nuværende forretningsfører og tidligere spiller i Randers Cimbria, red.) var lige præcis min alder, da han slog igennem, så det er helt klart mit mål, siger Anton Hansen og tilføjer:

- I den overståede sæson konkurrerede jeg med mange dygtige amerikanere på min position, og jeg håber da, at jeg kan tage kampen mere op med dem, når jeg nu kan koncentrere mig fuldt ud om basketball og også kan være med til morgentræningerne.

I skrivende stund er det afklaret, at Chris Nielsen, Esben Reinholt, Marinus Mouboe og altså Anton Hansen er en del af Cimbria-truppen i næste sæson. Derudover er klubben i dialog med Rasmus Bach og Brantley Bynum om en forlængelse af samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce