x
Annonce
Randers

Studerende overtager rollen som undervisere på Paderup Gymnasium

Undervisningen bliver tirsdag i den kommende uge formentlig lidt anderledes for de studerende på Paderup Gymnasium. Lærerne bliver skiftet ud med studerende fra VIA University College.

Randers: Eleverne på Paderup Gymnasium skifter tirsdag 18. februar deres faste lærere ud. I stedet er det studerende, der er under uddannelse til blandt andet lærer, sygeplejerske, bygningskonstruktør og designer hos VIA University College, der indtager rollen bag katederet.

Der bliver vekslet mellem faglig klasseundervisning, oplæg om uddannelser og uddannelsesvalg samt uddannelsescafé med dialog.

De studerendes undervisning er en målrettet indsats for at give gymnasieeleverne indblik i livet som studerende på en professionshøjskole og klæde eleverne på til at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse, når de er færdige på gymnasiet.

- Vi ved fra undersøgelser, at 77 procent af gymnasieeleverne ikke kender til, at der på professionshøjskolerne er mange forskellige uddannelser, og at undervisningen veksler mellem teori, praksis og praktik 'ude i virkeligheden'. Med projektet 'VIA på Vejen' vil vi bygge bro til gymnasieskolerne, fortæller Jeppe Bergh Torp, der er brobygningskoordinator hos VIA.

- Vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for gymnasieeleverne at komme i dialog med studerende fra videregående uddannelser. 'VIA på vejen' hjælper de unge med at finde vej i junglen af uddannelsesmuligheder. Vores erfaring er, at når VIA-studerende har været ude og fortælle om deres studier, bliver mange gymnasieelever interesserede i at tage deres kommende uddannelse på en professionshøjskole, siger Jeppe Bergh Torp.

Uddannelsesleder Anne-Mette Munk Marker fra Paderup Gymnasium ser særdeles positivt på samarbejdet med VIA.

- Det giver eleverne en meget større viden om alle de uddannelsesmuligheder, der venter efter gymnasiet. Det kan hjælpe til en afklaring om studievalg i fremtiden, siger hun.

VIA University College er den største af Danmarks i alt syv professionshøjskoler og har 42 uddannelser fordelt i Aarhus, Randers, Grenaa, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Viborg, Holstebro, Skive og Nørre Nissum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce