Annonce
Randers

Styr på skat og momsregler: VIA starter ny skatteuddannelse i Randers

VIA University College vil trække flere studerende til Randers med oprettelsen af en ny skatteuddannelse i byen. Foto: Inge Lynggaard Hansen
VIA University College slår til september dørene op til en ny uddannelse i skat i Randers. 1. februar åbnes der for ansøgere til skatteuddannelsens første hold, som har plads til 40 studerende.
Annonce

Randers: Der står moms, formueret og makroøkonomi på skoleskemaet, når VIA University College til september slår dørene op til en ny skatteuddannelse i Randers.

- Vi er glade for, at vi nu kan udbyde skatteuddannelsen i Randers. Ud over at være en supergod studieby har Randers også mange både offentlige og private arbejdspladser inden for netop skat, og det åbner jo op for en masse spændende muligheder for samarbejde, siger Morten Bøhm, der er uddannelsesleder for den nye skatteuddannelse.

Der er gjort plads til 40 studerende på den nye professionsbachelor i skat. Uddannelsen tager 3,5 år, og som færdiguddannet kommer man ifølge Morten Bøhm ud med en bred profil inden for skattejura.

- Der er jo skat i alting. Hele vores velfærdssystem er bygget op omkring skat. Selv under corona har skat spillet en afgørende rolle, for eksempel i forhold til hjælpepakker. Den specialiserede viden, man får på uddannelsen, kan bruges i mange typer job, og derfor er jeg sikker på, at de studerende bliver eftertragtede, når de er færdige, siger han.

Annonce

Borgmester ser frem til samarbejde

I Randers Kommune ser man også frem til nye samarbejdsmuligheder og ikke mindst også endnu et stærkt uddannelsestilbud i den kronjyske hovedstad.

- Det er en rigtig god nyhed, at en ny og attraktiv uddannelse nu kommer til Randers. Det betyder endnu en mulighed, når der skal vælges uddannelse – en mulighed med rigtig gode jobmuligheder bagefter. Samtidig er jeg sikker på, at netop placeringen i Randers vil gøre uddannelsen attraktiv. Vi har i forvejen et spændende uddannelsesmiljø, fantastiske outdoor-muligheder og fornuftige priser for at bo her, siger borgmester Torben Hansen (S).

Annonce

Stor efterspørgsel på praktikanter

Skatteuddannelsen i Randers kommer halvandet år efter, at VIA startede den op i Herning. Derfor har man også allerede gjort sig gode erfaringer i relation til uddannelsen.

- Vi har fra start haft et stort fokus på de studerendes trivsel og tilhørsforhold til uddannelsen, og det skal vi gentage i Randers. Vi har masser af gruppearbejde og løbende trivselssamtaler – og så oplever jeg, at de studerende er glade for den meget praksisnære undervisning. Underviserne kommer selv fra den virkelige verden, og det er altid konkrete cases fra virkeligheden, vi arbejder med, siger Morten Bøhm.

De studerende på skatteuddannelsen i Randers skal undervejs i praktik i et semester, og her er allerede kommet mange henvendelser fra interesserede arbejdspladser.

- Vi er overvældede over de mange henvendelser, som både kommer fra Randers-området, men også fra Aalborg og Djursland. Vi hører selvfølgelig fortsat gerne fra andre, både private og offentlige, der kunne være interesserede i at få en praktikant fra skatteuddannelsen, siger Morten Bøhm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC

Greve før mini-matchbold i jagten på top 6: - Drop forsvarsmentaliteten - vi skal angribe

Annonce