Annonce
Randers

Ordre: Nu skal 2000 medarbejdere i Randers Corona-testes hver anden uge

I Randers Kommune skal alle medarbejdere, som arbejder med mennesker, der er særligt udsatte for et alvorligt covid-19-forløb, nu Corona-testes forebyggende hver anden uge. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Ifølge en national aftale var det meningen, at medarbejdere på omsorgsområdet i Randers Kommune skulle testes forebyggende hver 6. uge med start i uge 46. Det er nu ændret til hver 14. dag. Årsagen er et alvorligt smitteudbrud på plejecenter Solbakken og en smittestigning blandt borgere på mere end 50 år.

Randers: Ifølge en national aftale skal alle medarbejdere inden for omsorgsområdet testes forebyggende for covid-19 hver 6. uge, hvis de arbejder med mennesker, der er særligt udsatte for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19.

Målet med de forebyggende tests er smitteopsporing blandt omsorgsområdets medarbejdere. Men inden testarbejdet egentlig er kommet i gang, skruer Styrelsen for Patientsikkerhed nu op for graden af forebyggende tests i Randers Kommune, sådan at alt omsorgspersonale i kommunen fremover skal testes hver anden uge i stedet for hver 6. uge.

Der er to årsager til styrelsens krav om en øget testfrekvens i kommunen. Den ene er det smitteudbrud, der i øjeblikket raser på plejecentret Solbakken i Randers, og den anden er, at der i øjeblikket ses flere smittede blandt borgere over 50 år, som typisk er en aldersgruppe, der ofte besøger ældre på plejecentre.

Annonce

Klar til opgaven

Men de stigende testkrav får ingen betydning for presset på testmedarbejderne i kommunen, fastslår kommunaldirektør i Randers Kommune og leder af kommunens krisestyregruppe, Jesper Kaas Schmidt.

- Medarbejderne på omsorgsområdet tager hver dag en række forholdsregler for at undgå, at beboere og borgere bliver smittede. De forebyggende tests er endnu et bidrag til, at vi i videst muligt omfang undgår smittesituationer. Og der er stor anerkendelse til vores medarbejdere for så hurtigt at have taget en ny opgave på sig med at lære at pode og teste og blive testet. Det er en stor manøvre, når godt 2000 medarbejdere skal testes hver 14. dag. Men selvfølgelig er vi gearet til den opgave, der ligger i at teste hver anden uge frem for hver 6. uge, siger han.


De forebyggende tests er endnu et bidrag til, at vi i videst muligt omfang undgår smittesituationer. Og der er stor anerkendelse til vores medarbejdere for så hurtigt at have taget en ny opgave på sig med at lære at pode og teste og blive testet. Det er en stor manøvre, når godt 2000 medarbejdere skal testes hver 14. dag.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør


Den første forebyggende testrunde, som blev gennemført i uge 46 i forbindelse med oplæring af medarbejdere, afslørede ingen symptomfrie Corona-smittede.

Randers Kommune er blandt de sidste i Region Midtjylland, der er blevet påbudt at teste hyppigere.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce