Annonce
Randers

Succes at få ledig i gang med Sosu-uddannelse: Nu får endnu flere chancen

Manglen på social- og sundhedshjælpere har fået Randers Kommune til at barsle med et nyt opkvalificeringstilbud til ledige
”Vi gør det igen efter sommerferien”
Annonce

Randers: Sidste år satte Jobcenter Randers, kommunens områdecentre og Randers Social- og Sundhedsskole et opkvalificeringsforløb i søen. Forløbet er en stor succes, og til august startes et nyt forløb.

På grund af manglen på faglærte social- og sundhedshjælpere gik Jobcenter Randers, Områdecentrene og Randers Social- og Sundhedsskole i 2019 sammen for at se på en fælles løsning i form af et opkvalificeringsprojekt for ledige jobkandidater i Randers kommune. 25 ledige kandidater startede  på forløbet, og ud af dem kom 17 i voksenlære og er nu godt i gang med uddannelsen som SOSU-hjælper. Til august starter et nyt før-SOSU-forløb op, der giver mulighed for at starte på grundforløb 2 til oktober.

Annonce

I år opskaleres pladserne

Forløbet var en stor succes. Der var oprindeligt plads til 16 kursister, men efter før-SOSU-forløbet var der 17, der alle brændte lige meget for muligheden for at fortsætte på den egentlige uddannelse.


Med sådan en opbakning og succesrate kan vi ikke andet end udlede, at der er et behov for arbejdskraften på områdecentrene, og at der er en stor velvilje hos kommunens ledige jobkandidater for at få en fremtid med gode beskæftigelsesmuligheder

Karina Rask, leder af Jobhuset


- Det er ren luksus at være en del af at et så populært forløb. Vi har stor opbakning fra områdecentrene, der stiller uddannelsespraktikker til rådighed som led i før-SOSU-forløbet, og det er fantastisk at arbejde med de ledige jobkandidater, der brænder så meget for at tage, for nogle, en ny uddannelse, siger Karina Rask, leder af Jobhuset hos Jobcenter Randers.

- Med sådan en opbakning og succesrate kan vi ikke andet end udlede, at der er et behov for arbejdskraften på områdecentrene, og at der er en stor velvilje hos kommunens ledige jobkandidater for at få en fremtid med gode beskæftigelsesmuligheder. Derfor gør vi det igen. Denne gang går vi efter at starte 35 kandidater op på før-SOSU-forløbet, siger hun.

Annonce

Områdecentrene står klar

Flere af kommunens områdecentre står igen klar til at deltage i forløbet. Tirsdalens Plejecenter i Kristrup  var med i det første forløb, der blev søsat i efteråret 2019.

- Vi vil helt sikkert gerne være med igen.  Vi havde en kandidat fra forløbet hos os i før-SOSU-praktik. Hun er lige nu i gang med den ordinære SOSU-hjælperuddannelse og er faktisk nu i uddannelsespraktik hos os – bare i en anden afdeling end den, hun var i under forløbet, siger centerleder på Tirsdalens Plejecenter, Susanne Tvede.

Kriterier

  • For at kunne komme i betragtning til opkvalificeringsforløbet er der et nogle kriterier, der skal være opfyldt.
  • Man skal blandt andet være over 25 år og ledig, man skal have bestået 9./10. klasse med minimum et 02 (eller 6 efter den gamle karakterskala) i fagene dansk og matematik eller FVU-trin 4 i læsning og trin 2 i matematik, og man skal have lyst til at arbejde inden for en anden branche, end man har været vant til og have lyst til at uddanne sig til et fag med gode jobmuligheder i fremtiden.

Susanne Tvede er ikke i tvivl om, at programmet, de har fulgt på før-SOSU-forløbet, har været rigtig godt.

- Kandidaterne har fået et indblik her, som har givet dem bedre forudsætninger. De er  allerede afklaret fra forløbet forud på skolen og ved lidt om, hvad de kan forvente på arbejdspladserne. De kommer med en høj motivation og lyst til at lære.

Annonce

Vigtigt at snuse

Det betyder også noget for tilmeldingen til selve uddannelsen, at flere har været ude og snuse til faget, mener Susanne Tvede:

- Man får tilmeldte til SOSU-hjælperuddannelsen, der allerede ved, de vil det.  Efter sådan et forløb som dette har man prøvet på egen krop, om det er en uddannelse, man mener, man kan engagere sig i. I år så vi en stigning i kandidater, der søgte ind på uddannelsen, siger hun.

molu

Annonce
Østjylland

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

Så er planen klar: Næsten enigt byråd står bag en række nye initiativer på Huset Nyvang der skal rette op på problemerne

Annonce