Annonce
Østjylland

Succesmøde i landsbyklyngen

Deltageren var glade for, at mødet blev holdt på Stenvad Mosebrugscenter. Foto: Adam Bindslev

60 mennesker mødte op til møde i landsbyklyngen Midt i Norddjurs onsdag aften. Det blev en aften fyldt med gode ideer og positiv energi.

Annonce

Ørum: Landsbyklyngen Midt i Norddjurs havde onsdag aften inviteret til møde for alle, der havde interesse i at deltage i landsbyklyngens aktiviteter. Det var der cirka 60 personer, der havde, og det glædede Ikki Knudsen og Dorthe Lyk fra styregruppen.

- Det var dejligt, der dukkede så mange op. Det er jo altid spændende, hvor mange der kommer, når man sætter sådan et arrangement op, lyder det fra Dorthe Lyk.

Ved mødet blev der nedsat forskellige grupper, som skulle arbejde med hver deres emne. Der var blandt andet grupper, der kiggede på kulturcafe, bæredygtighed, skov og natur, mobilitet, erhverv og ungdomsliv.

- Der var en del snak om mobilitet i bred forstand. Det er vigtigt, man kan flytte sig både fysisk og psykisk. Derfor blev der snakket om alt fra busser, delebiler til cykelstier og bedre bredbånd og mobildækning, fortæller Dorthe Lyk, som suppleres af Ikki Knudsen:

- Helt konkret var der forslag om cykelsti mellem Glesborg og Ørum, Ørum og Stenvad og på Nordkystvejen, siger hun.

Annonce

God energi

I erhvervsgruppen blev der snakket meget om kontor- og arbejdsfællesskaber. Helt konkret blev der lagt planer om at købe nogle lokaler, som kunne bruges til mindre erhvervsdrivende.

- De skulle så ikke betale en egentlig leje, men give en procentdel af deres overskud for at være på stedet, fortæller Ikki Knudsen.

Der blev også snakket knallertværksted for de unge, der i dag bruger store dele af deres fritid på at køre gaderne tynde på deres knallerter.

- Der er jo ikke noget problem i, at de kører på knallert, men nu er der nogen, der er begyndt at smide kanonslag fra knallerterne, og det duer jo ikke, slår Dorthe Lyk fast.

Udover projektgrupperne blev der også nedsat en egentlig styregruppe, en kommunikationsgruppe og en borgerinvolveringsgruppe.

30. november bliver der holdt åben cafe på Stenvad Mosebrugscenter, hvor de forskellige grupper kommer og tager imod og giver gode råd til alle, der vil høre på det.

- Vi kalder onsdagens møde en stor succes, for der var virkelig en god energi, så vi er rigtig glade for alle de gode mennesker, der valgte at komme forbi, lyder det fra Dorthe Lyk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce