Annonce
Randers

Sund takeaway til børnefamilier: Nyt spisested åbner på Mariagervej

Rune Elgaard og Maria Christensen har savnet et sundt alternativ til byens mange takeaway-steder. Derfor åbner de nu "Sund Familie Takeaway", hvor du kan få familievenlige retter spækket med grøntsager. Foto: Annelene Petersen
Inden længe bliver det nemmere for de randrusianske børnefamilier at vælge sunde takeaway-løsninger frem for nuggets og pommes frites, når den skal stå på hurtig og nem aftensmad.

Randers: De fleste småbørnsfamilier kender dilemmaet. Når arbejdet er afsluttet, og børnene er hentet, skal man enten direkte hjem foran komfuret for at kokkerere sund aftensmad, som de små måske eller måske ikke gider at sætte tænderne i. Eller også skal man ty til den nemme - men knap så sunde - takeawayløsning.

- Når det skal gå hurtigt, ender det ofte med nuggets og pommes frites. Det kan være svært for en travl børnefamilie at tage gode, sunde valg, lyder det fra kæresteparret og småbørnsforældrene Maria Christensen og Rune Elgaard.

Inden for en måned slår de derfor dørene op til "Sund Familie Takeaway" på Mariagervej 136A. Et sted, der er tænkt som en hjælpende hånd til netop børnefamilierne.

- Vi regner med at åbne i starten af oktober. Lige nu er vi i fuld gang med at sætte lokalerne i stand, fortæller Maria Christensen.

Annonce

Sund og hurtigt

Udover at være småbørnsmor er Maria Christensen stifter af Livsstilscenteret i Randers og kostvejleder i sit eget firma "Sund Familie". Gennem sit arbejde har hun fået bekræftet, at sund takeaway er en mangelvare i Randers.

- Vi kommer til at tilbyde sunde, glutenfri familievenlige retter. Mange af retterne vil også være mejerifri, så der er noget for alle, fortæller hun og giver et eksempel på, hvilke retter man kan støde på hos Sund Familie Takeaway:

- Vi kommer til at lave almindelige hverdagsretter som kylling i karry, spaghetti med kødsovs og lasagne. Men i en sundhedsoptimeret udgave med masser af grøntsager og med fokus på økologi.

Lige nu er parret i fuld gang med at sætte lokalerne i stand, så spisestedet kan blive klar til åbningen i starten af oktober. Foto: Annelene Petersen

Parret ved alt om, hvor svært det kan være at lokke bladselleri og andre sunde råvarer i børnene, og derfor vil retterne ofte blive lavet på en måde, hvor grøntsagerne er godt camoufleret.

- Det er faktisk let at camouflere grøntsagerne, så børn i alle aldre kan være med - man kan eksempelvis blende dem i sovsen. Derudover vil vi ikke kun lave blandede salater til de voksnes portioner, men også altid sørge for, at der følger gnavegrønt med til børnene. For ofte vil børn faktisk gerne spise grøntsager, hvis bare de kan se, hvad det er, og det ikke er blandet sammen med en masse andet, lyder det fra Maria Christensen.

Annonce

Køb til en hel uge

I modsætning til mange andre takeaway-steder vil Maria og Runes nye spisested ikke få et alenlangt menukort. Der vil blive lavet én ret om dagen.

Mandag, onsdag og torsdag vil retterne være forskellige fra uge til uge. Tirsdag er der hver uge dømt taco-tirsdag.

- Der får man seks-otte bøtter med færdigsnittet grønt, hjemmelavet salsa og guacemole, så man selv kan fylde det, man foretrækker, i sin taco. Det varme indhold vil variere mellem blandt andet kylling, oksekød og vegansk fyld, forklarer Maria Christensen.


Vi kommer til at lave almindelige hverdagsretter som kylling i karry, spaghetti med kødsovs og lasagne. Men i en sundhedsoptimeret udgave med masser af grøntsager og med fokus på økologi.

Maria Christensen, indehaver af Sund Familie Takeaway


Fredag og lørdag vil der være et fast indslag i form af burger og pommes frites.

- Det er selvfølgelig friturefri mad, så det er ovnbagte pommes frites, og burgeren sammensætter du selv - du kan eksempelvis vælge den i en vegansk udgave, forklarer hun.

Som kunde kan man enten vælge at hente mad til en enkelt aften - præcis som man henter pizza eller burger på et andet takeaway sted. Eller man kan bestille til fire dage på én gang.

- Vi har sammensat forskellige familiepakker til både den lille, mellem og store familie. Her kan man bestille mad til mandag-torsdag, og så vil prisen pr. kuvert falde sammenlignet med hvis man køber til én aften, forklarer Maria Christensen.

Annonce

Ansættelser i gang

Sideløbende med åbningen af Sund Familie Takeaway fortsætter Maria Christensen sit arbejde som kostvejleder, og Rune Elgaard har et elfirma, han driver videre. Derfor er parret lige nu i gang med at ansætte medarbejdere, der kan stå for driften af spisestedet.

Rune Elgaard har et elfirma, som han driver videre sideløbende med åbningen af Sund Familie Takeaway. Foto: Annelene Petersen

- Vi kommer begge til at være halv tid hos Sund Familie Takeaway, og derudover ansætter vi i første omgang fire-fem personer. Så må vi efter åbningen se, om vi skal ansætte flere, lyder det fra Maria Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce