Annonce
Randers

Sundhed smitter i Randers Nordby som får sundhedsagenter

Sundhedsagenterne skal sprede de gode budskaber om sundhed i deres netværk. Pressebillede

Randers er netop blevet syv sundhedsagenter rigere. Det er Bysekretariatet i Randers Nordby, der har taget initiativ til at uddanne en gruppe af lokale, som skal sprede de gode budskaber om sundhed i deres netværk.

Randers er netop blevet syv sundhedsagenter rigere. Det er Bysekretariatet i Randers Nordby, der har taget initiativ til at uddanne en gruppe af lokale, som skal sprede de gode budskaber om sundhed i deres netværk.

Randers Nordby er et socialt følsomt område med flere sundhedsrelaterede udfordringer, og derfor har Bysekretariatet, som varetager den boligsociale indsats i Randers, taget initiativ til at uddanne sundhedsagenter blandt beboerne i området med hjælp fra undervisere fra Randers Sundhedscenter.

»Vi uddanner sundhedsagenterne i forskellige sundhedsaspekter som sund kost, motion, rygning, alkohol og mental sundhed, og samtidig får de mulighed for at sætte fokus på deres egen sundhedstilstand,« fortæller boligsocial medarbejder Mia Breinhild Nielsen.

Annonce

Formålet er, at sundhedsagenterne skal udbrede sundhedsbudskaberne i deres netværk og være med til at igangsætte nye aktiviteter i området.

De nyuddannede sundhedsagenter repræsenterer fire forskellige nationaliteter og er i alderen 18 år til midt i 50erne. Ud af gruppen er der seks kvinder og en mand, og de modtog uddannelsesdiplomet torsdag 3. marts efter et fem måneders kursus i fysisk og mental sundhed.

»Et godt råd om sundhed har større effekt, når det kommer fra en ven eller en nabo, end når det kommer fra en sundhedsfaglig person, som man ikke har relation til,« mener Sonja Björg Gudnadottir, boligsocial medarbejder i Bysekretariatet, og er der allerede et godt eksempel på:

Halime Bozan fra Tyrkiet er en af de kommende sundhedsagenter i nordbyen i Randers, og hun har haft succes med at dele ud af sin viden fra kurset. Indtil videre har hun rekrutteret fem medlemmer af den kurdiske forening for kvinder i området til at deltage i næste rygestopkursus.

Udover rygestopkurser for områdets beboere er der mange andre sundhedstilbud i nærområdet, og sundhedsagenterne får i løbet af uddannelsen et overblik over dem.

»Vi er blevet sat ind i, hvad der findes af sociale og fysiske aktiviteter her i området - for eksempel fællesspisning, pilates og svømning. Det har også været spændende at få at vide, hvor meget hjælp og støtte man kan få fra Sundhedscenteret og Randers Kommune i denne sammenhæng,« siger nyuddannede sundhedsagent Else Lova Hartved.

pcb

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce