Annonce
Randers

Sundhedscenter: Kræfthold træner online og udenfor

Kræfthold træner online og udenfor.Foto: Indsendt af Randers Kommune
Annonce

RANDERS: I Randers Sundhedscenter kommer nogle af de grupper, der er mest udsatte for komplicerede forløb med covid-19. Her foregår blandt andet genoptræning for borgere med kræft, KOL og diabetes, og alle hold blev lukket ned, da coronavirus gjorde sit indtog i landet.

Det stiller nye krav til personalet, der må finde på alternative former for kontakt og træning med de borgere, der nu sidder derhjemme med svækket fysik og andre udfordringer på grund af alvorlige sygdomsforløb. Fysioterapeuterne fra holdet "Kom til kræfter" for kræftramte borgere fik hurtigt tilpasset træningen, så den kunne foregå virtuelt.

- Vi kunne have sendt et træningsprogram ud til deltagerne, men vi ved selv, hvor svært det kan være at hive sig selv op af stolen, når man ikke er forpligtet overfor nogen. Derfor valgte vi at tilbyde vores igangværende hold at forsætte træningen online, fortæller Charlotte Juhl, fysioterapeut i rehabiliteringsenheden i Randers Sundhedscenter.

Selvom onlinetræningen var en nødløsning i en presset situation, fungerer det så godt, at terapeuterne ser muligheder for fremtiden.

- Det er en erfaring, vi kan tage med fra coronakrisen. Vi arbejder med en målgruppe, der kan være nødt til at takke nej til at deltage i et holdforløb, fordi de ikke har kræfter til at møde op fysisk. Det har vi nu fået en mulighed for at løse med et online tilbud, fortæller Charlotte Juhl.

Det er stadig ikke muligt at mødes indenfor til træning, men før sommerferien startede et nyt hold, som træner udenfor i gårdhaven bag Randers Sundhedscenter.

jytr

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce