Annonce
Østjylland

Sundhedsmyndigheder afviser lærernes ønske om nødundervisning

Sundhedsmyndighederne afviser Århus Lærerforenings ønske om at genindføre nødundervisning for en kortere periode, til Covid-19-tallene igen er faldende. Genrefoto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
Århus Lærerforenings opfordring til igen at indføre nødundervisning på de århusianske skoler får nej fra Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce

AARHUS: Tidligere på ugen rejste Århus Lærerforening ønske om at genindføre en periode med nødundervisning, da man er bekymret for det stigende smittetal i Aarhus i en uge, hvor der århusianske elever skal tilbage på skolebænken.

Med nødundervisningsbekendtgørelsen kunne man lave små hold, mere afstand og delvis hjemmeundervisning for de ældste skoleklasser i Aarhus.


Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ikke, at der på nuværende tidspunkt er fagligt grundlag for sådanne tiltag.

Thomas Medom, Børn og Unge-rådmand


På baggrund af lærerforeningens ønske har Børn og Unge-rådmand Thomas Medom (SF) derfor henvendt sig til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Her mener man dog ikke, at det er nødvendigt at trække nødundervisningen op af skuffen igen.

- Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ikke, at der på nuværende tidspunkt er fagligt grundlag for sådanne tiltag. Situationen følges dog løbende og det kan evt. komme på tale på et senere tidspunkt, skriver Thomas Medom i et svar til avisen.

Han gør opmærksom på, at Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med smitteopsporing rådgiver kommunens medarbejdere ved konkrete udbrud på dagtilbud, skoler og fritidstilbud om håndtering af konstateret smitte, herunder hjemsendelse af klasser, børnegrupper og medarbejdere.

Også Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, afviser lærernes ønske om nødundervisning.

- Der en lang række tiltag, som, vi har tillid til, er effektive. Og det (nødundervisning, red.) er ikke en af dem, som vi har vurderet, skulle i pakken. Vi har generelt ikke set meget smitte og smittespredning, når vi snakker om skolebørn, har Søren Brostrøm udtalt til Politiken.

Onsdag kom det frem at en elev på Mårslet Skole og en elev på Tranbjergskolen er smittet med corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Annonce