Annonce
Randers FC

Superfan om finalehattrick: Pokalfinalen er det største man kan opleve som Randers FC-tilhænger, men i år bliver anderledes

61-årige Tom Jensen og kammeraterne Hans, Erik og Bjørn har haft faste pladser på Cepheus Park gennem mange år, så selvfølgelig skal de også med til årets pokalfinale. Tom Jensen forventer dog ikke, at oplevelsen kan måle sig med 2006. Foto: Annelene Petersen
Tom Jensen lever og ånder for Randers FC og ser frem til sin tredje pokalfinale. Det er et af de absolutte højdepunkter for en randrusiansk fodboldfan, men selvom han tror på en ny triumf, er forventningerne til årets kamp anderledes end tidligere.

Fodbold: Der er ingen tvivl om, at der løber lyseblåt blod i årerne på Tom Jensen.

Sæsonkortet til Cepheus Park har været fast inventar i pungen i mange år, merchandise fra Randers Freja og Randers FC fylder flere vægge i hjemmet i Allingåbro, og da superfanen fik konstateret kræft i 2010, var en Randers FC-hovedpude fast følgesvend rundt på sygehusene.

Ja, Tom Jensen er så dedikeret til byens hold, at de på Viborgvej har valgt at sponsorere et klublogo til hans nye bil.

Annonce

Med 61 år på bagen er minderne med byens fodboldflagskib efterhånden mange. Lige fra de første spæde barneskridt på Randers Stadion for at se de gamle Randers Freja-helte i 60'erne til søndagens tilbagevenden mod Brøndby efter en alt for lang coronapause.

Men én dag i selskab med hjerteklubben skiller sig ud. Pokalfinalen i 2006.

- Jeg husker den, som var det i går. En pokalfinale er den største oplevelse, man kan få som Randers FC-tilhænger. Det var helt fantastisk. Ren fest og ballade. Det glemmer man aldrig. Det vil stå printet i mig, indtil jeg stiller træskoene, siger Tom Jensen.

Enormt fællesskab

Euforien og rusen, som Karsten Johansens afgørende mål i overtiden udløste blandt de 10.000 medrejsende Randers FC-fans i nationalarenaen, kan stadig få hårene til at rejse sig hos Tom Jensen.


Optakten bliver ikke det samme med alle de regler, så den husker man nok ikke, men vinder vi, glemmer vi det og jubler alligevel.

Tom Jensen, Randers FC-fan om årets pokalfinale


Det var kulminationen på flere ugers forventninger. Splitsekunder af dybfølt glæde, som er mejslet i hukommelsen, men forud for det skabte pokalfinalen oplevelser i hobevis, som er mindst lige så fremtrædende 15 år efter.

- Det startede jo allerede ved Randers Storcenter, hvor der holdt 80-100 busser. Det var kæmpestort. Vi var først hjemme klokken 5 om morgenen efter at have sunget og jublet hele natten. Man bliver jo pot og pande med alle i bussen på sådan en tur, fordi man holder med det samme hold, siger Tom Jensen og tilføjer:

- Det var ærgerligt, at vi blev trukket som udehold og skulle stå i orange trøjer. Blå er vores farve. Det er i den trøje, vi hører hjemme, og heldigvis er vi hjemmehold denne gang. Man er jo blå helt ind i hjertet, siger Tom Jensen om pokalfinalen i 2006. Foto: Annelene Petersen

- Det er det inden kampen, som betyder noget. Normalt er vi også på stadion i Randers 1,5 time før kampstart for at snakke over en øl og pølse. Så når du står der på Østerbro med alle de andre fans, og Jesper Thygesen synger "Store tasker" er stemningen bare rigtig, rigtig god. Det bliver ikke større.

Annonce

Kontrastfyldt finale

Den oplevelse gik Tom Jensen og hans faste kompagnoner glip af ved finalen i 2013, hvor logistikken med at få fyldt busserne op snøvlede i sådan grad, at de ikke nåede med til nogle af festlighederne før kampen.

- Oplevelsen af selve kampen var fin nok, men det var ikke helt det samme med den optakt. Timerne skred, så det blev noget forjaget. Det var ærgerligt, for det er det, jeg husker det mest for bagefter, men man husker selvfølgelig også sejrene bedre, lyder det med et grin.

Tom Jensen har fået produceret sit eget par Randers FC-sko i Kina. Foto: Annelene Petersen

Kontrasten i forhold til hjemturen syv år tidligere var da også til at tage og føle på.

- Der var ikke meget stemning der. Der var enkelte, som ikke kunne få nok, men da vi kom ud af København, sov de fleste, siger Tom Jensen.

Annonce

Afmålte forventninger

Kristi himmelfartsdag er han klar til sin tredje pokalfinale. Denne gang nærmest i baghaven på Ceres Park i Århus.

Derfor forventer Tom Jensen ingen fælles bustur, og med coronarestriktionerne er udsigten til folkefest og fællessang foran stadion også begrænset.

- Det ligger selvfølgelig en dæmper på det. Sammenholdet og optakten til finalen er næsten lige så vigtig som kampen. Det betyder i hvert fald rigtig meget for mig. Der kunne jo have været 10-15.000 Randers FC-fans, hvis der ikke havde været corona, siger Tom Jensen.

Så du tror ikke, at årets finale kan leve helt op til tidligere pokalfinaler?

- Nej. Det forventer jeg heller ikke. Optakten bliver ikke det samme med alle de regler, så den husker man nok ikke, men vinder vi, glemmer vi det og jubler alligevel. Til den her finale bliver det vigtigste spillet på banen og ikke oplevelserne op til, siger Tom Jensen.

Annonce

Vælter Århus

Siden Randers FC sikrede den samlede sejr over AGF i semifinalen har han vendt alverdens scenarier for finalen mod Sønderjyske i både drømme og samtaler med fodboldfællerne.

Sjovt nok falder det altid ud til kronjydernes fordel. Troen på en ny pokaltriumf er kort sagt stor i Allingåbro.

- Vi vinder 2-1, vælter Århus og omdøber det til Thor Park. Vi har haft en super sæson, så Vito (Hammershøy-Mistrati, red.) scorer to mål, og så reducerer de på et heldigt straffespark, spår Tom Jensen.

Det tidligere soveværelse i Lene og Tom Jensens hjem i Allingåbro er blevet inddraget til en blanding af en bar og udstilling for alle trøjer, vimpler, halstørklæder og andet Randers FC-merchandise, som Tom Jensen har samlet gennem tiderne. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce