Annonce
Randers

Sur smiley til Infoteria: Kølemontre var 12 grader varm

Infoteriet Gudenå Vest plejer ellers at få glade smileyer. Men den 23/7 gik det galt for dem. Foto: Lasse Waarsøe Witt
Infoteria Gudenå Vest fik en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Randers: 23. juli 2019 var en meget varm dag. Men derfor skal kølemontrer stadig fungere. Hos Infoteria Gudenå Vest ved motorvejen stod det ikke alt for godt til.

I en kølemontre med varmebehandlede og efterfølgende nedkølede fødevarer som smørrebrød med steg, æg og leverpostej blev der i målt 12,9 grader med et lufttermometer. Der bør ifølge Fødevarestyrelsen højst være fem grader. Der blev også lavet målinger i et stykke smørrebrød med flæskesteg i film. Her blev temperaturen målt til 13,2 med indstikstermometer.

Infoteriet tog sagen meget alvorligt og tilkaldte straks under kontrollen en kølemontør. Han kunne oplyse, at afrimeren havde sat sig fast, og at anlægget skulle efterfyldes med kølemiddel.

Den slags nedkølingsfejl giver en alvorlig anmærkning hos Fødevarestyrelsen. Det betyder en sur smiley og en stor bøde på 10.000 kroner.

Desuden manglede der også datomærkning på smørebrøddet, men ifølge Fødevarestyrelsen var dette en bagatel i forhold til den primære forseelse.

Fødevarestyrelsens inspektører informerede ved besøget de ansatte om korrekt behandling af varmebehandlede, nedkølede madvarer.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce