Annonce
Randers

Sur smiley til restaurant i Randers: Skimmelmug i loftet, ustemplede æg og ingen varmt vand til håndvask

Restaurant China Wok House på Erik Menveds Plads dumpede, da der var kontrol fra Fødevarestyrelsen først i maj. Det kostede bøder og en sur smiley. Det var en kunde, der havde henvendt sig til fødevarekontrollen efter et besøg i restauranten. Foto: Lone Hammer Sørensen
Sur smiley til restaurant i Randers efter kontrolbesøg på foranledning af en gæst udløste to bøder á 5000 kroner og løfte om snarligt genbesøg fra fødevarekontrollen. Ejeren er ked af det og har gjort, hvad hun kan for at få styr på det, siger hun.

Randers: En smiley med mundvigene nedad er endt i Randers efter et kontrolbesøg af fødevarekontrollen på restaurant China Wok House i midtbyen. En gæst havde henvendt sig til fødevarekontrollen efter et besøg i restauranten, og der var så kontrol 3. maj i år.

Det endte med to bøder á 5000 kroner.

Én på hygiejne-området for, at der ikke var tilsluttet varmt vand til håndvasken, og én for manglende rengøring, idet der over opvaskeområdet blev fundet mørke, skimmellignende belægninger på væg og loft. Desuden var der mørke belægninger i isterningemaskinen, som smittede af, når det blev tørret med papir.

Annonce

Der blev også fundet 20 æg uden stempel på.

Alt i alt forhold, der udløser en sur smiley og snarligt gensyn af fødevarekontrollen for at se, om kritikpunkterne er blevet udbedret.

Olie og friture

China Wok House på Erik Menveds Plads i Randers er ejet af Li Zhu Tan, og hun er meget ked af situationen:

- Jeg har kun ejet restauranten i et år, og der er jo tale om et sted, der i 40 år har lavet mad med olie og friture, så der har været meget at gøre rent her. Men nu har jeg været over det hele, også al udsugning og har gjort rent og malet dér, hvor der var belægninger omkring opvaskemaskinen. Jeg mangler at få varmt vand ved håndvasken, men det skal jeg nok få ordnet, siger Li Zhu Tan.

Hun har som alle andre holdt lukket under corona-nedlukningen og åbnede restauranten igen 21. april.

- Og nu var kunderne lige begyndt at  vende tilbage. Mange har været rigtig glade for, at vi var i gang igen, og jeg er blevet taget så godt imod. Nu håber jeg bare, at kunderne vil komme igen, jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at få styr på det her, siger hun.

Annonce

Kommer igen snart

Følgende er kontrolleret uden anmærkninger i restauranten: Opbevaring af fødevarer på køl, herunder opbevaringstemperatur samt virksomhedens håndtering af fødevarer i forbindelse med buffet, herunder procedurer for anvendelse af tre timers rettesnor.

Vedrørende restaurantens egenkontrol har fødevarekontrollen indskærpet ejeren, at virksomheder skal dokumentere egenkontrollens gennemførelse og resultater. Virksomheden har ikke fulgt den fastsatte frekvens for dokumentation af kritiske kontrolpunkter, som er fastsat til hver anden uge. Der er sidst dokumenteret kontrol af opvarmning, varemodtagelse og opbevaring i 10. måned 2020.

Til kritikpunktet bemærkede ejeren: - Det har vi ikke fået lavet.

Indskærpelsen medfører to gebyrbelagte opfølgende kontroller.

Den sure smiley er givet på grund af mørke, skimmellignende belægninger på væggen og loftet ved opvaskemaskinen, og fordi der ikke er tilsluttet varmt vand til håndvasken. Foto: Lone Hammer Sørensen

Kontrollen opdagede også 20 æg i køleskabet, som ikke var stemplede. Det blev indskærpet, at ledere af fødevarevirksomheder skal være i stand til at identificere, hvorfra de har fået leveret en fødevare. Til det formål skal der etableres systemer og procedurer, så oplysninger kan stilles til rådighed for de kompetente myndigheder, når de beder om det.

Forklaringen på de manglende stempler, var, at æggene var købt privat på et marked. Også på dette punkt kommer der opfølgende kontroller fra Fødevarestyrelsens team.

Annonce

Den sure smiley er glad

Den sure smiley er dog ikke kommet op i vinduet ved indgangen til etablissementet i Randers. Her hænger en glad smiley fra det forrige kontrolbesøg.

- Jeg behøvede ikke sætte den sure smiley op ved døren, det spurgte jeg om og fik at vide, at det var ikke nødvendigt, siger Li Zhu Tan.

- Det kan jeg ikke forstå? Den gældende smiley plejer da at skulle sættes op, så folk kan se den?

- Nej, jeg fik at vide, at det ville de se på næste gang, de kom, siger restaurant-indehaveren.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside står der dog, at kontrolrapporten sammen med smileyen altid skal sidde synligt ved virksomhedens indgangsdøre.

De tre foregående kontrolbesøg har 3. februar i år udløst en storsmilende smiley, 25. november 2020 en halvglad smiley og 26. november 2019 en storsmilende smiley.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce