Annonce
Randers

Sushi, brød og buffetmad hitter døgnet rundt: Her kan du finde billig overskudsmad i Randers og omegn

Collagefotos (arkiv): Mathias Fredslund Hansen, Lars Rasborg og Flemming Larsen
I Randers og opland har både forbrugere og firmaer glæde af madspildsappen Too Good To Go. Mindre mad bliver kasseret, samtidig med at nye kunder kommer forbi.

Randers: Der er penge at spare, hvis man har styr på klokken og er tilmeldt madspildsappen Too Good To Go.

App'en giver alle forbrugere mulighed for at mindske madspild, mens de får god mad og støtter lokale forretninger, samtidig med at de mindsker deres spild og får nye kunder i butikken.

App'en opstod i 2016, da fem iværksættere var ude at spise og fandt det problematisk, at al den gode buffetmad blev kasseret, da restauranten lukkede.

Siden har Too Good To Go reddet mere end 4.617.412 måltider, svarende til 11.544 ton sparet CO2 i Danmark. I dag findes appen i 13 europæiske lande og er under opbygning i Sverige og USA.

I Randers og omegn kan man spare penge på alt fra bagerbrød til de tiloversblevne lækkerier fra restauranternes buffeter. Nogle forretninger er med på daglig basis, mens andre optræder i app'en nogle gange om ugen.

Annonce

Her kan du hente billig overskudsmad

Her er de lokale tilbud, som de så ud tirsdag formiddag på madspildsapp'en Too Good To Go:

Morgen/formiddag:

5-10 Shell, Hadsten

Lykkepose: 35 kr.

11-13 Lidl, Jernbanegade

Frugt og grønt: 29 kr.

11-13 Lidl, Marsvej

Frugt og grønt: 29 kr.

11-17 Lidl, Marsvej

Kød og kølevarer: 29 kr.

11-16 Lidl, Jernbanegade

Kød og kølevarer: 29 kr.

Eftermiddag:

14-14.15 Familiekøkkenet, Trangstræde

Lykkepose: 35 kr.

15-17 Aldi, Allingåbro

Frugt og grønt: 29 kr.

15.30-15.45 Royal Buffet Restaurant, Marsvej

Frokostbuffet: 39 kr.

15.45-16 Sørens Brød, Mariagervej

Bagværk: 29 kr.

16-17 Vorup Blomster, Bøsbrovej

Blomster: 39 kr.

16-18 Lidl, Marsvej

Frugt og Grønt: 29 kr.

16-18 Lidl, Jernbanegade

Frugt og grønt: 29 kr.

16.40-16.50 Bach'eriet, Allingåbro

Bagværk: 25 kr.

16.45-17 Byens Bager, Langå

Bagværk: 29 kr.

16.45-17 Guld Bageren, Auning

Bagværk: 25 kr.

17.15-17.30 Løgstørvejens Bageri

Bagværk: 29 kr.

17.30-17.45 Ørsted Bageri

Bagværk: 35 kr.

17.45-18 Vennelyst Bageri

Bagværk: 32 kr.

18-18.05 Boulevardbageriet, Hobrovej

Bagværk: 29 kr.

Aften:

19-19.30 Dagli' Brugsen, Bjerregrav

Bagværk: 29 kr.

19-19.45 Dagli'Brugsen, Havndal

Dagligvarer: 29 kr.

19.15-19.30 Dag'liBrugsen, Bjerregrav

Frugt og grønt: 29 kr.

19.20-20.30 Kvickly, Hadsten

Bagværk: 35 kr.

19.30-20 Dag'liBrugsen, Gjerlev

Frugt og grønt: 29 kr.

19.30-20 SuperBrugsen, Assentoft

Bagværk: 25 kr.

19.30-20 SuperBrugsen, Spentrup

Bagværk: 29 kr.

19.45-20 SuperBrugsen, Mariager

Bagværk: 29 kr.

19.45-20 Daglig'Brugsen, Harridslev

Brød og dagligvarer: 30 kr.

20.00-21.00 SuperBrugsen, Auning

Bagværk: 29 kr.

20-20.15 Sushi Mania, Randers Storcenter

Lykkeboks: 100 kr.

20-20.30 Shell/7-Eleven, Gammel Århusvej

Blandet pose: 39 kr.

20.30-20.45 Joci Sushi, Storegade

Lykkeboks: 35 kr.

20.30-20.55 Min Købmand, Skelvangsvej

Dagligvarer: 29 kr.

20.30-20.45 Dagli'Brugsen, Ulstrup

Dagligvarer: 35 kr.

20.30-21 OK Plus Hobro

Lykkeboks: 26 kr.

20.40-20.55 Spar, Øster Tørslev

Brød og dagligvarer: 25 kr.

20.50-21 OK Plus Dronningborg

Lykkepose: 29 kr.

21-21.15 Fu Lin, Hobro

Lykkeboks: 49 kr.

21-21.30 OK Plus Sønder Onsild

Lykkeboks: 29 kr.

21-22.30 Q8, Mariagervej

Aftenpose: 29 kr.

21.15-21.30 Dragon City, Gamle Stationsvej

Lykkeboks: 39 kr.

21.15-21.30 Royal Buffet Restaurant, Marsvej

Aftenbuffet: 39 kr.

21.20-21.40 Restaurant Flammen

Vegetarboks: 29 kr.

21.20-21.40 Restaurant Flammen

Lykkeboks: 39 kr.

21.30-22.30 Q8, Hadsundvej

Aftenpose: 29 kr.

21.30-23.59 Q8 Markedsgade Hobro

Aftenpose: 29 kr.

God følelse

Prisen varierer fra 20 kroner til 100 kroner, som for eksempel er prisen for en gang sushi hos Sushi Mania i Randers Storcenter omkring lukketid mellem klokken 20 og 20.15.

- Det er sjældent, at vi ikke har udsolgt. Hvis vi har noget tilbage, er det mest fordi, at noget sushi er gået i stykker, fortæller Alberte Bering, der arbejder i Sushi Mania i Randers Storcenter.

- Det er rart at ha' den gode følelse, når man går fra arbejde, at der ikke er noget, der går til spilde, siger hun.

Alberte Bering bruger selv madspildsappen, ofte i forbindelse med at hun køber brød til nedsat pris hos bageren.

- Jeg synes, det er positivt, at der er fokus på, at der ikke skal gå noget til spilde. Jeg har tidligere arbejdet i restaurant, hvor der blev smidt alt for meget mad væk. Jeg synes, konceptet er megafedt, og det er dejligt, at vi får ros fra kunderne, fordi vi gør noget for undgå madspild, siger Alberte Bering.

En øjenåbner

En af de mange brødbagere, der har tilmeldt sig Too Good To Go, er Søren Andersen fra Sørens Brød på Mariagervej. Hver dag sætter han to til fire brød til salg til 29 kroner omkring lukketid i tidsrummet 15.45-16.

- Jeg har en lille produktion, så det er ikke noget, jeg tjener store penge på, men jeg slipper for at smide for meget ud, siger Søren Andersen, der har været med i ordningen i et år.

- Ud over at minimere madspild bruger jeg det som en øjenåbner, så der kommer mennesker, jeg ikke har set før. Jeg kan godt lide ideen, for varerne er for gode til at blive smidt ud, og så kan andre få glæde af dem, siger Søren Andersen.

Anette Birch er eneste blomsterhandler i buketten af brødbagere, supermarkeder og restauranter. Hun optræder i app'en et par gange om ugen og er glad for at være med.

- Jeg synes, det fungerer godt. Det er synd at smide ting ud, som andre kan få glæde af, siger Anette Birch, der typisk har potteplanter til salg, men også en bundet buket, hun en sjælden gang ikke kan komme af med.

Anette Birch og Vorup Blomster har været en del af app'en i omkring halvandet år.

Søren Andersen synes, det er ærgerligt at kassere godt brød. Samtidig vil han gerne se nye ansigter i sin butik. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Anette Birch fra Vorup Blomster sælger for det meste potteplanter via appen Too Good To Go. Arkivfoto: Lars Rasborg
Sushi Mania sætter prisen ned omkring lukketid for at undgå madspild. Arkivfoto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce