Annonce
Debat

Svært at lade stå til i skoven - uden at der skabes et dårligt miljø

Læserbrev: I over 50 år har det været på mode med laissez faire i dele af skoven i Moesgaard og dele af Fussingø. Det gjorde man for at skabe bedre liv for svampe og insekter. Det er ikke gået, som man håbede. En trist og mørk skov uden lysninger - og er der flere insekter og flere svampe? Ikke umiddelbart at se. Mudrede og slimede vandløb med nedfaldne grene. Alt i alt lidt trist.

Nu er der kommet styrelse på, Naturstyrelsen.

Der findes grupper, der mener, at træer og svampe lever i symbiose og har en form for intelligens. I TV har jeg set, at aspetræer er forbundet med et fælles rodnet, der kan reagere mod hede og fælles fjender.

Annonce

Skovrideren vil skade 3500 træer, så de dør og rådner over en måske hundredårs periode. Hvis der er fælles liv blandt træerne, vil det skabe en umådelig angst og en dårlig stemning i mange, mange år.

Vi vil gerne have højt græs og lysninger i skoven, pladser til en skovtur. Det må gerne gå lidt hurtigere. Skovridere kommer og går. Nye tider og nye metoder.

Seneste nyt fra indsamling af insekter. Til eksperternes store forundring. Det ser ud til, at insekter trives bedst på de åbne og opdyrkede arealer.

Det må vi se at få styr på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce