Annonce
Debat

Svar på debatindlæg ved regionsrådsmedlem Jørgen Winther

Annonce

Læserbrev: Vi, der på egen krop har mærket sagen om fratrædelsen af den ledende overlæge på Røntgen og Skanning, Regionshospitalet Randers, ser for tiden noget forundrede til, mens der ensidigt debatteres på sociale medier og i pressen.

Vi er en gruppe af speciallæger i radiologi med op til 30 års erfaring og ansættelser på mange forskellige sygehuse i Region Midt. De fleste af os har trådt vores reservelægesko i afdelingen og er siden efter eget valg vendt tilbage som speciallæger. Så vi kender ikke bare specialet, men også afdelingen og regionen ret godt.

I september 2019 fik vores arbejdsplads ny ledende overlæge. Det var på mange måder en sejr, da ledende overlæger indenfor radiologien desværre ikke hænger på træerne. Det var ganske vist en relativt nyuddannet radiolog, der overtog roret. Men tilsyneladende en radiolog med mod på opgaven og lyst til at lære.


Hvordan, det er blevet sådan, er der mange forklaringer på. Men de årsager, der ridses op af Jørgen Winther, er ikke iblandt dem.


Desværre er tingene ikke gået, som vi kunne have ønsket, og vi står nu igen uden ledende overlæge. Hvordan, det er blevet sådan, er der mange forklaringer på. Men de årsager, der ridses op af Jørgen Winther, er ikke iblandt dem. Verden er til tider ond, men sjældent som i eventyrene. Oftest er billedet mere nuanceret, når man kommer tæt nok på. Desværre er det ikke alle, der er den fødte leder. Og ikke alle dårlige ledere har et sindelag, der giver plads til udvikling i en anden retning.

Er vi så de onde kolleger, der skubber et enligt forsvarsløst menneske ud i kulden? Er vi en del af et sindrigt komplot med tråde til hospitalsledelserne i Region Midt? Eller har fratrædelsen slet og ret været en konsekvens af et tiltagende dårligt arbejdsklima i afdelingen med sygemelding og flere opsigelser til følge? Og skal den efterhånden herostratisk berømte frokoststue-bemærkning ses i dette lys, et misforstået råd om at være synlig leder i afdelingen? Bedøm selv.

Vi kan kun appellere til, at man som læser bevarer sin kritiske sans. Og at man holder sig for øje, at det ikke altid er den, der råber højest, der har ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce