Annonce
Norddjurs

Svenningsens millionarv til Grenaa har fundet sine modtagere

Svend Carlo Svenningsen - eller bare Svend Svenningsen, som han kaldte sig - blev født 16. april 1921 i sine forældres hjem i baggården ved Storegade 38 i Grenaa, men valgte at forlade sin fødeby som 18-årig for at bosætte sig i Kolding. Sine sidste år tilbragte han i Flensborg. Privatfoto
Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF har valgt, at arven på 1,177 millioner fra den tidligere Grenaa-dreng Svend Carlo Svenningsen primært skal fordeles til glæde for børn og unge.

Norddjurs: Hvem husker ikke tv-serien "Arvingerne", hvor en søskendeflok starter en fejde, fordi der hersker vild uenighed om, hvordan arven efter den afdøde mor skal forvaltes?

En mindre udgave af tv-serien har i løbet af i år udspillet sig i Norddjurs Kommune, hvor medlemmerne af fritids- og kulturudvalget har haft delte meninger om, hvad en millionarv efter den tidligere Grenaa-borger Svend Carlo Svenningsen skal bruges til.

Det har på forhånd ligget fast, at de 1,177 millioner kroner skal anvendes til formål, som bestemmes af den til enhver tid valgte borgmester i samråd med kultur- og fritidsudvalget, men hvordan kulturlivet i byen får bedst mulig gavn af arven fra Svenningsen, har flere gange været oppe at vende i fritids- og kulturudvalget.

Konservative har været af den mening, at arven skal udmøntes som et enkeltstående kunstværk i Grenaa i projektet Svenningens ånd, Venstre har ønsket at bruge pengene på etableringen af et kunsthus i tilknytning til Pavillonen, mens SF og Socialdemokratiet har hældt til, at arven skulle komme børn og unge til gode.

På sit møde tirsdag besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF at stemme for det forslag, Mads Nikolajsen fra SF havde fremsat i økonomiudvalget, nemlig at arven anvendes til glæde for børn og unge i Grenaa.

Det skal ske i form af en række mindre projekter, begivenheder eller installationer. Samtidig skal der sikres et beløb til en blivende installation.

Fremover bliver det sådan, at der kan ansøges fra 0,2 millioner kroner til en blivende installation, mens de resterende midler, som udgangspunkt 0,97 millioner kroner, placeres i en pulje under kultur- og fritidsudvalget. Herfra kan borgere med projekter løbende ansøge.

Ifølge en af Svend Carlo Svenningsens slægtninge, niecen Hanne Svenningsen Rasmussen, var det ulykkelig kærlighed, der for mere end 60 år siden fik den ufaglærte arbejdsmand Svend Carlo Svenningsen til at forlade sin fødeby Grenaa.

Men kærligheden til hans fødeby varede ved, og det er formentlig grunden til, at Grenaa arvede en god million efter hans død.

Svend Carlo Svenningsen døde i 2013 i Flensborg i Tyskland uden livsarvinger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce