Annonce
Randers

Svensk selskab har købt skattebygning i Randers: Gældsstyrelsen bliver boende

Skattebygningen i Toldbodgade er blevet solgt. Arkivfoto: Lars Rasborg
Den danske stat har solgt skattebygningen i Toldbodgade 3 i Randers, til det svenske selskab SBB. Bygningens lokaler er i øjeblikket udlejet til en sundhedsvirksomhed og Gældsstyrelsen.

Randers: Den gamle skattebygning i Toldbodgade 3 ved Randers Havn er solgt til det børsnoterede selskab, SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden) fra Sverige.

Det oplyser den danske stats ejendomsselskab, Freja Ejendomme i en pressemeddelelse.

Den centralt beliggende ejendom fra 1940 husede indtil 2015 en afdeling af SKAT og Randers Kommune. Da de fraflyttede ejendommen, overtog Freja Ejendomme den med henblik på salg.

Da bygningen blev sat til salg i marts i år, var udbudsprisen 64 millioner kroner, men staten har måtte slå ned i pris. Bygningen er solgt for 57,3 millioner kroner, oplyser Nordicals Randers/Viborg/Skive, der har stået for salget af bygningen for Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, der sælger og udvikler statens tidligere ejendomme.

- Vi er glade for at have medvirket til at skaffe 200 nye arbejdspladser til Randers og efterfølgende at have solgt ejendommen i et godt forløb i samarbejde med store professionelle aktører, siger Morten Lundhøj, der er medindehaver af Nordicals Randers/Viborg/Skive om handlen.

Annonce

Lange kontrakter

Toldbodgade 3, som er fra 1940, er blevet renoveret og moderniseret. Det har betydet, at bygningen er gået fra at være en gammeldags kontorejendom til nu at være et moderne tidssvarende arbejdsmiljø, fortæller Morten Lundhøj.

- Ejendommen var før moderniseringen indrettet med lange gange, hvor der på begge sider var en masse små cellekontorer, som man gjorde før i tiden. I dag efterspørges der i højere grad åbne kontormiljøer blandet med kontorer og mødelokaler. Det lever Toldbodgade 3 i den grad op til nu efter moderniseringen, siger Morten Lundhøj.

I maj i år flyttede der medarbejdere fra Skat ind i ejendommen. 200 af slagsen, som lejer sig ind på fire af de i alt seks etager.

Derudover lejer en fysioterapeut stueetagen, mens der på den øverste etage flytter en praktiserende læge ind denne sommer.

- De lange, uopsigelige lejekontrakter, som der er for alle lejerne i ejendommen, gør det til en attraktiv ejendom for investorer, hvorfor det også har tiltrukket opmærksomhed fra et svensk firma, der normalt ikke investerer i Randers. Samtidig er Randers med sin centrale placering i Jylland og tæt på E45 en by, som flere investorer har fået øjnene op for, siger Morten Lundhøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Efter comeback til Randers FC's startopstilling: Midtbanekreatør får plads på rundens hold

Annonce