Annonce
Randers

Svensk selskab på shoppetur i Randers: Køber helt kvarter i Sporbyen

Endnu er der langt igen, før lejlighederne er beboelige, men det forventes de at være om et års tid. Foto: Jan Sisseck
Ejendomsselskabet Niam har indgået aftale med Birch Ejendomme i Silkeborg om at overtage i alt 127 boliger, som sammen udgør "Toghavegården", og som i øjeblikket er under opførelse i Sporbyen. Prisen? Lidt over 200 millioner kroner.

Randers: Svenske Niam, der er et af Nordens største ejendomsselskaber, har netop indgået aftale om at overtage Toghavegården.

127 endnu ikke færdigbyggede boliger, som i øjeblikket er under opførelse i den nordøstlige del af Sporbyen - området, som engang husede byens store togfabrik. Sælger og bygherre på projektet er Birch Ejendomme i Silkeborg.

Det er ikke første gang, Niam handler ejendomme hos den silkeborgensiske byggematador René Birch.

- I december sidste år skrev vi under på overtagelsen af en større portefølje af ejendomme i blandt andet Randers og Horsens, og et enkelt projekt, nemlig de 127 boliger i Sporbyen, var endnu ikke helt klart, hvorfor det ikke kom med i første ombæring. Nu er det imidlertid færdigprojekteret og under opførelse, og vi er glade for, at aftalen er i hus, siger Michael Berthelsen, der er leder af Niams danske kontor.

Det er aftalen, at Niam overtager de 127 lejeboliger, når de står helt færdige, er udlejet og klar til indflytning. Det forventes at være tilfældet i august eller september 2020. Ifølge Michael Berthelsen må Niam punge ud med lidt over 200 millioner kroner for boligerne.

Annonce
Indtil husene er færdige, kan man på et skilt ved porten ind til Sporbyen danne sig et indtryk af, hvordan Toghavegården kommer til at tag sig ud. Foto: Jan Sisseck

Grøn finansiering

Med overtagelsen af projektet i Sporbyen vil Niam komme til at råde over i alt cirka 500 boliger i Randers. Så sent som først juli overtog selskabet endeligt 100 nye boliger i Randers - ligeledes fra Birch Ejendomme. Det drejer sig om 21 rækkehuse på Haflingervej i Assentoft samt yderligere 79 rækkehuse på Bjørnsager i Haslund.

- De netop overtagne boliger er som de første finansieret med Nykredits nye, grønne obligationer, som er billigere, og som indikerer, at der tale om byggeri, der energimæssigt lever op til de nyeste, skrappe krav i lovgivningen, fortæller Michael Berthelsen.

Samarbejdet mellem Niam og Birch Ejendomme har ifølge Michael Berthelsen efterhånden nogle år på bagen, og går typisk ud på, at Birch projekterer, opfører og udlejer nye boliger, hvorefter Niam tager over og står for den videre udlejning og administrationen heraf.

- Det er et samarbejde, vi er og hele tiden har været glade for, siger Michael Berthelsen.

Sporbyen

Det er Årstiderne Arkitekter, som har tegnet Toghavegården, der ligger langs Udbyhøjvej i Udbyhøjkvarteret. Byggefeltet grænser mod øst op til Kulturkvarteret, hvor de gamle toghaller omdannes til forskellige kulturelle formål, og har samtidig relation til Sporparken, som bliver en grøn kile gennem hele området.

Toghavegårdens samlede areal er på 14.197 kvadratmeter, og de 127 boliger, som indrettes i bygninger med forskellig højde og med tre, fire og fem etager, varierer i størrelse fra 75 til 125 kvadratmeter. Til samtlige bogliger hører enten tagterrasse, privat have eller altan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce