Annonce
Østjylland

Sverige skal lære af Aarhus: Delegation skal se to skoler

Frederiksbjerg Skole får besøg af svensk delegation. Foto: Jesper Balleby
Frederiksbjerg Skole og Søndervangskolen får besøg af svensk delegation, der skal hente inspiration til kommende svenske skolebyggerier.

AARHUS: Sverige står foran et byggeboom. I løbet af de næste 15 år, skal der bygges mere end 1.000 nye skoler hinsidan og for at være klædt bedst muligt på til de kommende byggerier, besøger en svensk delegation fra Sveriges kommuner og landsting samt den Specialpedagogiska Skolmyndigheten Aarhus og Østjylland i to dage.

Det sker onsdag og torsdag i denne uge, hvor svenskerne skal studere og få inspiration til, hvordan Danmarks næststørste by bygger og indretter skoler.

Et par århusianske arkitekttegnestuer og virksomheder er i den forbindelse blevet inviteret til at medvirke ved delegationens besøg, hvor de blandt andet skal give rundvisning på to af byens skoler, Frederiksbjerg Skole og Søndervangskolen.

Frederiksbjerg Skole der blev indviet i august 2016 blev samme år hædret med stor byggepris.

Annonce
Frederiksbjerg Skole. Foto: Thomas Mølvig

Udveksling af ideer

Pluskontoret Arkitekter, der var en del af bygherrerådgivningsteamet for Aarhus Kommune i forbindelse med byggeriet af Frederiksbjerg Skole, skal sammen med skoleleder Jette Bjørn Hansen, vise svenskerne rundt på den innovative og prisbelønnede skole i Aarhus, hvor man har udviklet en særlig serie af differentierede læringsrum specielt designet til læringsformer som formidling, fordybelse og projekt.

Herudover skal tegnestuen også holde oplæg for delegationen om det gode læringsrum og processen bag.

- Vi glæder os meget til at vise den svenske delegation rundt. Vi har meget tilfælles med vores nordiske naboer og dette er en oplagt mulighed for at udveksle ideer om udviklingen af gode rum til læring, siger Suna Cenholt, partner hos Pluskontoret Arkitekter.

Skolebesøgene sker om torsdagen, mens svenskerne onsdag blandt andet besøger Dansk Center for Undervisningsmiljø i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce