Annonce
Navne

Sydamerika blev en fascination

Asger Jacobsen, der er vokset op i Assentoft, er fascineret af Sydamerika. Privatfoto.

Cand.scient i matematik og fysik Asger Jacobsen, 32 år, opvokset i Assentoft, har skrevet en 368 sider lang og meget detaljerig bog med en titel, som kan læses på to måder:

»Indsigt i Sydamerika« er den ene mulighed. I kraft af et grafisk trick kan titlen også læses som »Ind i Sydamerika«. Under alle forhold belønnes læseren med en uhyre mængde informationer om de mange lande, som Asger Jacobsen har besøgt. Han er fascineret af Sydamerika og på ingen måde færdig med at rejse dertil - tværtimod.

Og så begyndte det egentlig med en helt anden plan: Asger Jacobsen ville for nogle år siden gerne lære mere spansk, end han havde haft mulighed for på Amtsgymnasiet i Paderup, og regnede med at drage på sprogskole i Spanien.

En kammerat sagde imidlertid til ham, at pengene ville række meget længere i Sydamerika, hvor der jo tales spansk i mange af landene. Så en skønne dag gik Asger Jacobsen ind på et rejsebureau i København og bestilte en billet til Sydamarika.

»Taler du spansk - har du familie på stedet«, blev der spurgt.

»Jeg taler lidt spansk, men har ingen familie på stedet«, svarede Asger Jacobsen.

»Så held og lykke«, lød det lakonisk fra rejsebureauekspedienten.

Læsning af bogen viser da også, at der er mange faldgruber i sydamerikanske lande - lige fra simpel snyd med penge over bestikkelse til regulære overfald.

»Man modnes af opholdene,« fastslår Asger Jacobsen, som strengt taget er mere fortørnet over et overfald, han oplevede, mens han gik i 8. klasse på Randers Realskole:

En gruppe unge overfaldt ham på Den Blå Bro med en hjernerystelse til følge. Det gjorde primært Asger Jacobsen fortørnet, at overfaldet skete »for sjov«.

Fandt sin hustru
De mange oplevelser under sammenlagt to års rejser i Sydamerika overstråles af, at Asger Jacobsen også fandt sin hustru her.

På en af bogens første sider står en antydning:

»Danielly, af alle oplevelser har eventyret med dig været det største«.

Det første møde fandt sted i Brasilien allerede i 2002 og under lidt specielle omstændigheder:

Asger Jacobsen var passager i en bus og var døset hen. Da han vågnede, så han direkte ind i næbbet på en høne, som en medpassager havde medbragt. Asger Jacobsen blev forskrækket, hvilket fik nogle unge piger på bagsædet til at le ad ham. Blandt dem var - Danielly.

»Ved brylluppet kunne jeg ikke dy mig for at sige, at den, der ler sidst, ler bedst«, fortæller Asger Jacobsen.

Danielly Jacobsen, der er brasiliansk født, er i dag indkøbschef i den danske afdeling af den svenske koncern Alfa-Laval. Brylluppet stod i øvrigt i Essenbæk Kirke i 2004.

Dramatiske oplevelser
I bogen giver Asger Jacobsen talrige eksempler på dramatiske oplevelser.

Han bestiger bjerge i Ecuador, tager på riverrafting i Peru og kører på cykel ned ad stejle bjergvægge i Bolivia. Under det berømte karneval i Rio de Janiero bliver han bestålet på åben gade og var ved at blive smidt ud af Brasilien som illegal indvandrer. Meget mere kunne nævnes.

Bogen rummer desuden masser af faktuel information, og det var netop, hvad Asger Jacobsen forgæves søgte efter, da han forberedte sig ved at læse guider om Sydamerika:

»Det vrimlede med fejl - i én af dem var grænserne ligefrem angivet forkert«, fortæller Asger Jacobsen.

Det er næsten overflødigt at spørge, om Asger Jacobsen skal til Sydamerika igen, for naturligvis skal han det! Og meget tænkeligt kommer der endnu en bog på et tidspunkt.

Novo Nordisk
Mens de sammenlagt to års rejser blev udført, mens Asger Jacobsen endnu studerede ved Københavns Universitet - det kunne ses på karakterne undervejs, mener han - er det i dag lidt vanskeligere at rejse i længere tid af arbejdsmæssige grunde.

Asger Jacobsen er nemlig ansat som global forecasting manager i Novo Nordisk med domicil i Sorgenfri og naturligt nok med Sydamerika som et af ansvarsområderne. Tidligere har han arbejdet i Nykredit.

Asger Jacobsen er søn af børnehaveklasseleder Lajla Jacobsen, Assentoft, og rådgivende ingeniør Jens Jacobsen, Nærum.

Efter Essenbæk Skole/Assentoftskolen og Randers Realskole kom han på Amtsgymnasiet i Paderup og er cand.scient.pol. i matematik og fysik fra Københavns Universitet 2005.

Bogen er udkommet på forlaget Grotes' Productions, København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce