Annonce
Danmark

Sydbank optimistisk trods ny coronabølge: Skruer forventningerne op til resten af året

Bedre indtjening end ventet løfter Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbanks, forventninger til årsresultatet for 2020. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sydbank løfter forventninger til resten af året, efter coronakrisen ikke har gjort så ondt som frygtet. Samtidig udvider banken med tre nye områdekontorer for at rykke tættere på kunderne, som dog også kan se frem til, at loftet for, hvornår det koster at have penge stående på kontoen, sænkes markant.
Annonce

Finans: Selvom anden bølge af coronakrisen er i fuld gang med at skylle ind over os, skruer Sydbank nu forventningerne til resten af året op.

Onsdag præsenterede banken med hovedsæde i Aabenraa regnskab for årets første tre kvartaler, og det ser noget mere positivt ud end forventet ved årets begyndelse.

Sammen med regnskabet løftes forventningerne til hele 2020 nu, så resultatet forventes at lande på et plus efter skat på mellem 700 og 800 millioner kroner. Ved fremlæggelsen af regnskabet for første halvår lød forventningen på 600-800 millioner kroner.

- Set i lyset af den samfundsøkonomi vi er i nu, hvor vi stadig har en corona-epidemi, synes jeg, det er et pænt og robust regnskab. Da vi meldte ud sidst, var vi jo bekymrede for, hvad der kunne komme på tabssiden. Nu synes vi, at vi har haft en periode henover sommeren og efteråret, hvor tingene har normaliseret sig, siger administrerende direktør Karen Frøsig til avisen Danmark.

Nøgletal

Sydbanks regnskab for tre første kvartaler af 2020. Tallene er i millioner kroner. I parentes tal for samme periode sidste år.

Basisindtjening: 2711 (2.729)

Basisomkostninger 2046 (2080)

Nedskrivninger 46 (-49)

Resultat før skat: 735 (810)

Periodens resultat: 573 (658)

Kilde: Sydbank

Hun glæder sig blandt over, at udlånet stiger med 1,5 milliarder i kvartalet, så banken kan hente noget af tilbagegangen fra årets begyndelse.

Overskuddet efter skat ender på 573 millioner kroner, hvilket er 85 millioner lavere end samme periode sidste år. Nedskrivninger på udlån udgør en udgift på 46 millioner kroner mod en indtægt på 49 millioner kroner i samme periode i 2019.

Annonce

Negative renter

Sammen med offentliggørelsen af regnskabet meddelte banken onsdag, at flere kunder fremover kommer til at betale renter af deres indestående. Grænsen for, hvornår privatkunderne skal betale negative renter på deres indlån, sænkes nemlig fra 250.000 kroner til 100.000 kroner.

Dermed får Sydbank et af de laveste lofter blandt danske banker. Ifølge Karen Frøsig er tiltaget en nødvendig konsekvens af, at det lige nu koster bankerne at have penge stående i Nationalbanken, hvor renterne er negative.

- Det vigtigste for os som bank er, at vi kan yde rigtig god rådgivning, så kunderne kan få en robust økonomi. For at vi kan have råd til på den lange bane at have et stort korps af rådgivere, som vi fortsat kan opkvalificere og dygtiggøre, kræver det, at vi driver en fornuftig forretning, siger den mangeårig topchef og fortsætter:

- Jeg er vokset op i en tid med positive afkast og har lært af min mor og far at spare op, så jeg har da lige så svært som alle andre ved at forstå, at det negative rentemiljø har ramt Danmark.

Den administrerende direktør opfordrer kunderne til at gå i dialog med deres rådgiver om, hvordan pengene placeres klogest.

- Jeg synes 100.000 kroner er mange penge at have stående. Det er en dårlig investering at have sine penge til at stå til nul i rente, derfor skal man komme ned og tale med sin rådgiver om alternative muligheder, siger hun.

Annonce

Tættere på kunderne

Mens loftet for negative renter sænkes fra 1. januar, øges antallet af områdekontorer fra ni til 12. De nye kontorer skal ligge i Sønderborg, Horsens og Aalborg.

Årsagen er ifølge Sydbank, at behovet for at være tæt på kunderne er steget, efter bankkunderne er blevet mere selvhjulpne som følge af digitaliseringen.

- Selvfølgelig skal vi være digitale, men man har også brug for nogle gange at kunne komme ind rent fysisk og tale med en rådgiver, og derfor er det vigtigt, at vi er tilstede i lokalsamfundene, når de store beslutninger skal tages, siger Karen Frøsig.


Set i lyset af den samfundsøkonomi vi er i nu, hvor vi stadig har en corona-epidemi, synes jeg, det er et pænt og robust regnskab.

Karen Frøsig, administrerende direktør, Sydbank


Udover ændringer på landkortet, ændrer banken også sin ledelsesstruktur. I praksis fjerner man et ledelsesniveau.

Mens Sydbank ser optimistisk på resten af 2020, vækker de fortsat stigende smittetal bekymring på længere sigt.

- Vi ser frem mod 2021 med samme usikkerhed som alle andre. Det gode er, at vi har prøvet det før. Da Danmark første gang blev lukket ned i foråret, sad vi alle og var usikre på, hvad der ville ske. Den usikkerhed er væk, men når jeg ser smittetallene, bliver jeg da bekymret for, om det bliver endnu værre, siger Karen Frøsig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers FC vinder med 2–1 over OB

Østjylland

Peter 'PC' Christiansen får nyt job i FC København: AGF suspenderer ham med øjeblikkelig virkning

Annonce