Annonce
Syddjurs

Syddjurs-borgmester tager kun enkelt periode: Bollesen genopstiller ikke i 2021

Ole Bollesen ved valget i 2017, hvor han og Socialdemokratiet vandt den politiske magt i Syddjurs. Foto: Flemming Krogh
Den socialdemokratiske borgmester i Syddjurs Kommune genopstiller ikke til næste kommunalvalg. Han vil gerne have mere tid til familie og fritid.
Annonce

SYDDJURS: Det bliver kun til en enkelt periode for borgmester i Syddjurs Kommune, socialdemokraten Ole Bollesen. Det fortæller han selv i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

- Jeg er meget glad for jobbet som borgmester. Jeg synes, at vi har et dygtigt og samarbejdende Byråd, og jeg mener, at Syddjurs Kommune er i ”god gænge”. Men jeg har været med i politik i rigtig mange år, og jeg tror, at det er sundt med et generationsskifte. Desuden vil jeg også gerne have mere tid til familie og egne interesser. Et borgmesterjob er fantastisk spændende, men det kræver også mange arbejdstimer, lyder det fra Ole Bollesen.

Og det er ærgerligt, men helt forståeligt, siger Søren K. Lauridsen, der er formand for Socialdemokratiet i Syddjurs.

- Ole er jo ingen årsunge, faktisk blev han borgmester nærmest samtidig med at han gik på pension fra sit job som gymnasielærer. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har prøvet at presse ham, men han har ikke bidt på, siger formanden.

Annonce

Borgmesteren bliver

Næste kommunalvalg er i november 2021. Indtil da bliver borgmesteren dog i sin stilling, siger han selv.

- Jeg har bestemt ikke mistet interessen for politik og vil arbejde videre politisk for både Syddjurs Kommune og for Socialdemokratiet – og husk: Jeg er stadig borgmester indtil december 2021, siger Ole Bollesen.

Og det at han bliver der, er også et udtryk for at skiftet af borgmester - forudsat at Socialdemokratiet får lov at beholde borgmesterkontoret efter næste valg - ikke kommer til at betyde et markant skifte i kursen for Socialdemokratiet i Syddjurs Kommune, siger Søren K. Lauridsen.

- Uanset hvad, så er jeg sikker på at Ole vil være med til at lægge en god base for en ny kandidat igennem sit arbejde. Det betyder også, at vi vil sikre, at den samme kultur, som vi gik til valg på, kører videre efter næste valg, siger formanden og understreger, at man er meget tilfreds med Ole Bollesens nuværende arbejde.

- Ole har været en fremragende borgmester og en god leder for de nye medlemmer af byrådet. Og det er jeg sikker på, at han også bliver i løbet af det næste halvandet år.

Hos de de syddjurske socialdemokrater har man endnu ikke et bud på, hvem der skal følge efter Ole Bollesen som borgmesterkandidat. Det skal besluttes på partiets generalforsamling 20. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Annonce