Annonce
Østjylland

Syddjurs: Snævert budgetforlig med løft til ældre og børn

Borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), har sikret sig et snævert flertal for kommunens budget for 2021. Bag aftalen står Socialdemokratiet, SF,  Enhedslisten og Alternativet, der tilsammen tæller 14 af kommunalbestyrelsens 27 medlemmer. Foto: Flemming Krogh
Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet har indgået forlig om Syddjurs Kommunes budget for de kommende år. Ekstra midler til skoler, hjemmepleje og plejecentre.
Annonce

SYDDJURS: Flere penge til ældreplejen og til skolerne.

Det er et par af hovedpunkterne i det forlig om Syddjurs Kommunes budget for 2021 og overslagsårene 2022-2024. som socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet indgik har fredag.

De fire partier tæller 14 af kommunalbestyrelsens 27 medlemmer og udgør dermed det spinklest mulige flertal.

Annonce

Genopretning

Budgetforliget har fokus på genopretning og konsolidering af kommunens økonomi, der var presset i foråret, hvor man måtte lave ekstraordinære besparelser. Siden har udligningsreformen betydet ekstra midler til Syddjurs.


Jeg havde naturligvis helst set, at vi kunne have indgået et bredt budgetforlig med alle 27 medlemmer af Byrådet. Det lykkedes desværre ikke i år, men jeg noterer mig, at vi er enige om rigtig meget.

Ole Bollesen, borgmester i Syddjurs, Socialdemokratiet


I det nye budget bliver der tilført ekstra penge til ældreområdet, til dagtilbud, til skoler og til en fortsat indsats for bæredygtighed. For at sikre fortsat vækst og beskæftigelse i kommunen fremrykkes en række anlægsprojekter, ligesom der foretages byggemodninger flere steder i kommunen

I en kommentar til forliget siger borgmester Ole Bollesen (S) i en pressemeddelelse:

- Selvom budgetforliget stadig er præget af, at vi skal genoprette vores økonomi, så er jeg stolt over, at der også er plads til forbedringer på særligt ældreområdet og til skolernes økonomi.

Annonce

Børn og ældre

Og han fortsætter:

- På anlægsområdet bidrager vi også til fortsat udvikling i kommunen over de kommende år. Vi ser frem mod en ny skole i Hornslet, nye daginstitutioner i Hornslet og Knebel, byggemodninger for over 20 mio. kr., samtidig med at vi fremrykker anlæg for over 20 mio. kr. i forhold til direktionens budgetoplæg. Jeg havde naturligvis helst set, at vi kunne have indgået et bredt budgetforlig med alle 27 medlemmer af Byrådet. Det lykkedes desværre ikke i år, men jeg noterer mig, at vi er enige om rigtig meget.

Helt konkret betyder forliget ekstra tre mio. kr. om året til hjemmeplejen og fire mio. kr. til plejecentrene, ligesom det er besluttet, at tøjvask hos visiterede ældre igen skal varetages af hjemmeplejens medarbejdere fra sommeren 2021

På skoleområdet tilføres der ekstra 5,4 mio. kr. om året, som vil komme både små og store skoler til gode. Alderen for overgangen fra dagpleje og vuggestuer til børnehave hæves gradvist til 3 år.

I aftalen indgår også, at der afsættes 1,75 mio. kr. til opfølgning på arbejdet med bæredygtighed, baseret på Bæredygtighedsudvalgets arbejde, ligesom kommunens byggesagsafdeling tilføres ekstra ressourcer til at håndtere et stigende antal byggesager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce