Annonce
Randers

Sygdommen blev glemt for en stund: Marie og Agnes var prinsesser for en dag

Collagefotos: Pernille Bering
Annonce

Randers/Hadsten: At være prinsesse for en dag er en stor drøm for de fleste små piger. For de to seksårige piger, Marie fra Sorring og Agnes fra Ry, blev drømmen opfyldt, da foreningen Min Prinsesse Drøm havde inviteret dem og deres familier til forkælelsesdag på Clausholm Slot.

Marie på seks år i det store prinsesseskrud. Foto: Pernille Bering

Begge piger er kronisk syge, med henholdsvis leukæmi og muskelsvind, og Min Prinsesse Drøm er netop et arrangement, der henvender sig til syge piger. Stifter og formand for foreningen er Marion Krobath Olesen, der selv er kronisk syg, og med sig har hun randersfotograf Pernille Bering, der står for at forevige pigerne, når de er blevet forvandlet til prinsesser med kjoler, tøj og hår efter eget ønske.

Seksårige Agnes fik prinsessedrømmen opfyldt. Foto: Pernille Bering

Hele dagen handler om at sætte pigerne og deres familie i fokus og glemme alt om den sygdom, der ellers fylder meget.

- Vi snakker ikke sygdom, med mindre pigerne eller familien gerne vil, for dagen handler om alt andet end sygdom, siger Marion Krobath Olesen.

Annonce

Rammer hele familien

Dagen står i forkælelsens tegn, og der er 18 frivillige med til at servicere familierne. Pigerne er i centrum, men der er også stort fokus på familierne, både forældre, søskende og eventuelle bedsteforældre.

Den lokale fotograf, Pernille Bering, har været med til at starte Min Prinsesse Drøm sammen med Marion Krobath Olesen, og hun står for at tage billeder af de heldige piger. Derudover er der to backstage-fotografer, der tager masser af billeder i løbet af dagen. Foto: Magdalena K

- Når et barn er sygt, så er det ikke kun barnet, der bliver ramt. Det gør hele familien, og derfor trænger alle familiemedlemmer ofte til en dag ude af den normale trummerum med sygdom, siger Marion Krobath Olesen og fortæller, at det handler om, at familierne skal lade sig servicere og blive hygget om.


Vi snakker ikke sygdom, med mindre pigerne eller familien gerne vil, for dagen handler om alt andet end sygdom.

Marion Krobath Olesen, medstifter og formand for Min Prinsesse Drøm


- De behøver ikke rejse sig fra stolen, hvis det er det, de har behov for, men det kan også være, at mor og far har behov for at gå en tur sammen i de smukke omgivelser, siger hun.

Annonce

Ikke muligt at aflyse

Normalt er pressen inviteret med til dagen, men på grund af corona er arrangementet i år lukket for andre end familierne og de frivillige. Alle frivillige er forinden blevet testet for at være sikker på, at de ikke kommer til at smitte pigerne.

Omgivelserne er imponerende, og nok især for to seksårige piger. Foto: Nicoline Lodahl Karlsen

- Pigerne er meget syge, og derfor har vi også valgt ikke at aflyse arrangementet eller rykke det til næste år. Det kan vi ikke, for de her piger kan ikke vente et år, siger Marion Krobath Olesen.

At begge piger og deres familier satte stor pris på dagen, er der ingen tvivl om. Familierne skrev gæstebog efter dagen, og deri var der masser af roser til arrangementet og de frivillige.

"Tusind tak for at give Marie og os den her fuldstændig fantastiske oplevelse. Den her dag kommer vi til at snakke om og vende tilbage til mange, mange gange. Et kæmpe lyspunkt i et år, der ellers var præget af covid-19 aflysninger."

Opdækningen og oppyntningen på Clausholm Slot var en prinsesse værdig. Foto: Nicoline Lodahl Karlsen

"Agnes har set frem til denne dag, og forventningerne er ikke blot indfriet, men til fulde overgået. Hvor er det vildt og imponerende, at I gang på gang kan stable et så fint og overdådigt arrangement på benene."

Det var Clausholm Slot, der i år dannede rammen om Min Prinsesse Drøm i Jylland. Foto: Nicoline Lodahl Karlsen

Min Prinsesse Drøm så for første gang dagens lys i 2016. Siden har der hvert år været tre store arrangementer på slotte rundt om i Danmark i uge 37, i henholdsvis Jylland, på Fyn og Sjælland. I Jylland bliver det skiftevis afholdt på Clausholm Slot og Voergaard Slot i Nordjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce