Annonce
Randers

Sygeplejersker i demonstration i Randers: Håber arbejdsgiverne snart vågner op

Sygeplejerskerne strejker videre for at få mere i lønposen. I Randers sker det torsdag eftermiddag, når sygeplejerskerne går rundt i byen for at havne på Rådhustorvet, hvor næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Anni Pilgaard, holder tale. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sygeplejerskernes kamp for mere i løn kan ses i Randers Midtby torsdag eftermiddag, når der går en demonstration gennem byen for at ende på Rådhustorvet, hvor næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, Anni Pilgaard, vil holde tale.

Randers: På femte uge kæmper sygeplejerskerne for at få mere i løn. I Randers bliver det synligt i midtbyen torsdag, hvor de i samlet flok går rundt i byen for at ende på Rådhustorvet. Her vil næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Anni Pilgaard, holde tale.

Fællestillidsrepræsentant for de sygeplejersker, som strejker lige nu på Regionshospitalet Randers, er Tina S. Kristensen, og hun har en hel masse på hjerte i kampen for at opnå mere løn til sygeplejerskerne.

Hun fortæller, at de gange, de har været ude med bolsjer og badges, er langt hovedparten af de mennesker, de har været i tale med, positive og har bakket op om sygeplejerskerne.

Annonce

- Vi møder så mange, der støtter sagen. De siger "god kamp" og håber, vi får mere i løn. Der har været enkelte sure miner, men det er godt nok ikke mange, siger Tina S. Kristensen, der slet ikke kan genkende de eksempler på løn, der har floreret i opslag på de sociale medier, og som er med til at mudre billedet.

Skjult pengene godt

- Da jeg så den her om 42.000 kroner i løn, viste jeg den til min mand. Og hans svar var, at så havde jeg da skjult pengene godt. Nu skal det jo så også lige siges, at det er med pension i eksemplet. Og der får jeg 13 procent i løn, men min mand, der har arbejdet lige så længe, bare i det private, får 17 procent, siger Tina S. Kristensen, der tilføjer, at demonstrationen er et håb om at få gjort op med reformen fra 1969, som har låst lønsystemet fast for sygeplejerskerne.

- Mit håb er, at vi kan få vækket arbejdsgiverne, så de vil sætte sig til forhandlingsbordet. Vi vil gerne have gjort op med den reform og få grundlønnen op med 4000-5000 kroner for alle sygeplejersker, men også andre lavtlønnede som sosu-assistenter og pædagoger, siger fællestillidsrepræsentanten.

Hun fortæller, at grundlønnen er 25.000 kroner op til det ottende år, så stiger det til 29.000 kroner, og så med 1500 kroner til det tiende år. Og det er det. Så er der ikke mere at komme efter andet end i de personlige tillæg, som maksimalt kan blive på 20.000 kroner årligt.

Annonce

Ked af det

- Noget af det, der gør mig så ked af det, er, at de unge ikke længere søger sygeplejerskeuddannelsen så meget. Det er jo nu i de her store ungdomsgenerationer, at vi burde have allerflest ansøgere. Og det går ud over fagligheden, hvis vi ikke kan rekruttere, siger hun.

- Men de unge ser meget på lønnen, det gjorde jeg for eksempel slet ikke, da jeg gik ind i faget for over 20 år siden. Jeg har selv børn, der snart skal til at vælge vej, og de har sagt, at de ikke har kigget på pædagog-uddannelsen, fordi pædagoger tjener alt for lidt. Det er en skam for pædagogfaget, siger Tina S. Kristensen.

Annonce

Største håb

Hun tilføjer:

- Mit største håb er, at Anders Kühnau (formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, red.) kommer hjem fra sommerferie og vil sætte sig til forhandlingsbordet, siger Tina S. Kristensen om den tilsyneladende fastlåste situation, hvor nogle landspolitikere er begyndt at tale om et muligt regeringsindgreb.

Demonstrationen i Randers begynder klokken 15 torsdag og går fra Tronholmen til Østervold, og ned ad Østervold igen, til gågaden for at ende på Rådhustorvet, hvor taleren går på klokken 16.

Annonce
Randers For abonnenter

Parkeringskaos tvinger Nynne til at parkere ulovligt: Hun bor i det område, hvor der udskrives suverænt flest p-bøder i Randers

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mikkel klagede over 112: Vagtcentralen vil lære af episode i det randrusianske natteliv

Randers For abonnenter

Jon budgetterede med bøder, indtil han fik nok: Se kortet over hvor der er størst risiko for at få en parkeringsbøde i Randers

Randers

Tilbage i Café Blicher: Mogens overtog sin "egen"café efter 18 års fravær

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Randers FC For abonnenter

Mindst 60 millioner kroner på spil, når Randers FC på mandag er i bowlen: Sådan kan det ende i en drømmelodtrækning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Byvandring, havnerundfart og kunst i august

Randers

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Randers

Fuskede bilforhandlere med priserne på importerede biler? Nu skal sagkyndige hjælpe retten med at beregne værdien af 205 biler

Leder For abonnenter

Komplet hul i hovedet: Er der en voksen hjemme, der kan vække en minister, der synes at snorksove?

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

Annonce