Annonce
Østjylland

Systematisk hærværk er vendt tilbage til Aarhus-forstad: - Åh nej ikke igen

Stribevis af bilister punkterer i Risskov i øjeblikket. Fællesnævneren er et lille søm med stort hoved. Privatfotos
Punkterede dæk på stribe og irriterede bilejere, er blevet hverdag igen i Risskov. Samme systematiske hærværk ramte bydelen i 2017, hvor en gerningsmand aldrig blev fundet.
Annonce

AARHUS: Tilbage i 2017 var adskillige Risskov-borgere ude at advare om, at de punkterede på stribe. I alt var der meldinger om mindst 15 tilfælde af flade dæk, som skyldtes de samme små søm med store hoveder, som lå spredte på villaveje eller møjsommeligt var placeret bag bilernes dæk.

Dengang anså Østjyllands Politi det ikke som drengestreger, men hærværk, og man kaldte det en ”speciel sag”, fordi det kun gik udover et lille område.

Nu er den så gal igen.

I maj var Lasse Jensby Dahl først ude i en lokal Facebook-gruppe og advare om, at han havde opdaget de samme små søm i sit dæk, som dem man så i 2017.

- Vi prøvede det sidste år også - og det er samme sømtype, fortæller Lasse Jensby Dahl.

Flere stemmede i med lignende oplevelser, og da Jesper Lykkegaard godt en måned senere også lavede et opslag i samme Facebook-gruppe, meldte endnu flere ind med historier om punkterede dæk og frustrationer.

- Det kan næppe være tilfældigt, at man bliver ved med at køre i de her skruer i Risskov. Det er påfaldende, at typerne af skruer er ens. Det er nogle helt specielle slags med store hoveder, siger Jesper Lykkegaard, der selv har hjulpet nogle af de ramte beboere med at lappe dæk.

Fakta

På disse veje har folk fået søm i dækkene:
  • Fortebakken/Esbyvej
  • Lyngvej
  • Nordlandsvej
  • Myntevej
  • Ndr. Strandvej
  • Rolighedsvej
  • Vestre Strandalle

I 2017 var der mindst 15 tilfælde, inden de pludseligt stoppede fra den ene dag til den anden.

Annonce

Ingen gerningsmand

Selvom det er anden gang, at Risskov er ramt af en eller flere søm-vandaler, så er der ingen, der har set skyggen af en gerningsmand.

Tilbage i december 2017 var der også kun ét enkelt spor at gå efter, da Eva Soumpourou så en yngre mand ved Jasminvej, som var i gang med at lægge noget på vejen. Hun råbte ham an og prøvede at tage et billede af ham, men han stak af.

- Jeg fandt sømmene og blev meget overrasket. Jeg ville kontakte politiet, men så kom julen, og jeg glemte alt om det, indtil jeg så opslagene i Facebook-gruppen, fortalte Eva Soumpourou dengang.

Hun beskrev manden som 27-28 år, 178 centimeter, mørk i huden og velklædt.

Annonce

Anmeld det hurtigt

Østjyllands Politi har endnu ikke modtaget anmeldelser af de nye episoder, men flere beboere arbejder på at lave en samlet anmeldelse til politiet, fortæller de til Stiften.

Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, råder også de lokale til at anmelde det hurtigt, hvis de oplever noget lignende.

- Det er en god idé at ringe til politiet snarest muligt. Man skal lade sømmene ligge, så man eventuelt kan prøve at sikre nogle spor. Jo længere tid der går, før man anmelder, jo sværere bliver det for os at finde ud af noget, siger Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce