Annonce
Østjylland

Syv kilo hård narko var gemt væk i en vaskekælder: Ved grundlovsforhøret erkendte ung kvinde dele af anklagerne mod sig

Arkivfoto: Annelene Petersen
En halv times tid. Længere tid tog det ikke at komme gennem grundlovsforhøret af en 27-årig kvinde, som er sigtet i en sag om fundet af cirka syv kilo hård narkotika i en vaskekælder. Kvinden erkendte dele af sigtelserne mod sig og er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Grenaa: Cirka fem kilo kokain, cirka et kilo amfetamin og cirka et kilo heroin.

Det var, hvad betjente fra politienheden National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fandt, da de tirsdag 19. april om eftermiddagen undersøgte en vaskekælder på en adresse i Grenaa.

Om fundet af den forholdsvis store mængde hårde narko blev gjort før eller efter anholdelsen af en 27-årig kvinde er stadig uvist, men det er dog et faktum, at kvinden onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Annonce

Ved grundlovsforhørets start sad den unge kvinde, der var iklædt sorte leggings, sandaler og en gul hættetrøje, helt stille på sin plads i midten af lokalet. Hendes afblegede lyse hår var sat op i en hestehale og udtrykket i hendes øjne syntes fortabt.

Mindre fortabt blev det ikke, da specialanklager Morten Rasmussen fra National Enhed for Særlig Kriminalitet læste sigtelsen mod hende højt i salen.

Risikerer 10-16 år

Fundet af de mange kilo hård narkotika i vaskekælderen har nemlig ført til, at den unge kvinde er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 191 om narkohandel, som afhængig af mængden af stof og farligheden af stoffet har en strafferamme på op til enten ti eller 16 års fængsel.

Ifølge specialanklager Morten Rasmussen er det således anklagemyndighedens opfattelse, at den unge kvinde i forening med andre ukendte gerningsmænd har haft til hensigt at overdrage de mange stoffer til et større antal personer imod et betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder.

Men den præmis købte den 27-åriges forsvar ikke.

Via sin forsvarer meddelte kvinden, at hun erkendte selve besiddelsen af de cirka syv kilo hård narkotika. Men derudover ville hun ikke forholde sig til de øvrige dele af anklagerne mod sig - herunder hverken anklagemyndighedens påstand om, at hun skulle have besiddet det i forening med andre eller påstanden om, at hun skulle have besiddet narkoen for at sælge den imod et betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder.

Efter oplæsningen af sigtelserne mod kvinden og forsvarets oplysning om, hvordan hun forholdt sig til disse, valgte Retten i Randers at lukke dørene gennem resten af grundlovsforhøret.

Det er derfor ikke muligt at få at vide, hvad kvinden eventuelt fortalte under resten af det forholdsvis korte grundlovsforhør.

Kvinden vil foreløbig være varetægtsfængslet indtil 18. maj.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce