Annonce
Randers FC

Syv træningskampe skal toppe formen af til foråret: Hyggelige gensyn venter Randers FC mod uvante udlændinge

André Rømer skiftede for et år siden fra Randers FC til IF Elfsborg. I januar er han tilbage i Kronjylland med sin svenske klub, hvor Randers FC prøver noget nyt og får besøg af udenlandske klubber i vinteropstarten. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
André Rømer vender tilbage til Viborgvej, og Lasse Berg Johnsen får besøg af sin gamle klub, når Randers FC finpudser formen med fire kampe i januar, som skal give det perfekte afsæt til træningslejren i Tyrkiet, hvor der venter yderligere tre opgør mod østeuropæiske modstandere.

Fodbold: Hobro IK, AC Horsens, Raufoss IL og IF Elfsborg.

Fire klubber, som Randers FC har handlet spillere med det seneste år, og samtidig de fire hold, som kronjyderne skal finpudse formen imod, inden træningslejren under varmere himmelstrøg i starten af februar.

Det er trods alt de samme 11 hold, vi zapper rundt imellem i Superligaen, når vi ikke lige spiller i Europa, så det er fint at få lidt andre input samt møde nye spillere og spillestile.

Rasmus Bertelsen, assistenttræner i Randers FC

Dermed kan de lyseblå se frem til et gensyn med André Rømer i Elfsborg og Kasper Høgh i Hobro, mens Lasse Berg Johnsen og Nicolai Brock-Madsen ligeledes krydser klinger med deres tidligere klubber.

Annonce

- Træningskampene er ikke noget, der har været aftalt i forbindelse med handlerne, men det er det muliges kunst at finde modstandere i opstarten, og der trækker man jo på sit netværk og sine forbindelser. Det er nok ikke mange andre klubber fra den næstbedste række, vi ellers ville kunne hive op af posen, griner Rasmus Bertelsen.

- Det er da kun hyggeligt med gensynene, men det har ikke betydet noget, da vi lagde programmet. Det har handlet om at finde de rette match, tilføjer Randers FC-assistenten om valget af træningsmodstandere.

Skærper opmærksomhed

Det er første gang i Rasmus Bertelsens tid i klubben, at der kommer udenlandske gæster til Viborgvej i den tidlige fase af vinteropstarten, som normalt byder på testopgør mod konkurrenter fra den hjemlige andedam.

- Vi har snakket om, at det kunne være sjovt at få nogle lidt andre modstandere. Ligesom vi er taget til Nordtyskland for at møde nye hold de seneste somre. Det giver ikke som sådan ekstra motivation, men det giver måske noget ekstra opmærksomhed hos spillerne, når de møder hold, de ikke har mødt 10.000 gange før, forklarer assistenttræneren og tilføjer:

- Det er trods alt de samme 11 hold, vi zapper rundt imellem i Superligaen, når vi ikke lige spiller i Europa, så det er fint at få lidt andre input samt møde nye spillere og spillestile.

Annonce

Klar plan for spilletid

Som opstarten er skruet sammen starter Randers FC med at møde Hobro IK og dernæst AC Horsens, som begge gør sig gældende i 1. division, hvorefter det gælder Raufoss fra den tunge ende af Norges næstbedste række, inden januar slutter mod André Rømers svenske medaljebejlere.

En opbygning, som er nøje planlagt.

- I de første to kampe kommer der masser af udskiftninger, fordi vi rigtig gerne vil fordele spilletiden så meget som muligt. Der kan det være fint at møde et 1. divisionshold, selvom niveauet egentlig er underordnet.

- Kampen mod Raufoss bliver nok en af dem, hvor vi ser bredden i truppen an, og så topper vi det derfra med Elfsborg, som er en rigtig god modstander, siger Rasmus Bertelsen.

Annonce

Østeuropæisk modstand

De fire kampe skal give et rygstød til den ti dage lange træningslejr i tyrkiske Belek, hvor der venter yderligere tre testopgør.

Vinteropstarten i Randers FC

Randers FC-truppen møder ind efter juleferien torsdag 6. januar, hvorefter der venter holdet fire testkampe i Danmark og tre på træningslejren i Tyrkiet

Testkampe i Danmark:

Fredag 14. januar klokken 12 på udebane mod Hobro IK.

Fredag 21. januar klokken 14 på udebane mod AC Horsens.

Tirsdag 25. januar klokken 14 hjemme mod norske Raufoss IL.

Fredag 28. januar klokken 12  hjemme mod svenske IF Elfsborg.

Træningslejr i Belek:

Som det ser ud nu, skal Randers FC møde FC Oleksandriya fra Ukraine, Dinamo Tbilisi fra Georgien og FC Arsenal Tula fra Rusland.

Forårssæsonen starter med Conference League på udebane mod Leicester City torsdag 17. februar, hvorefter Superligaen starter den efterfølgende weekend.

Modstanderne er ikke 100 procent bekræftede endnu, men som det ser ud i øjeblikket, skal det randrusianske maskineri fintunes mod FC Oleksandriya, som er nummer seks i den bedste ukrainske række, Dinamo Tbilisi, der netop er sluttet som 2'er i Georgien, og FC Arsenal Tula fra den nedre halvdel af den russiske liga.

- De to første kampe er nok til det, man kalder A-holdet, mens kampen mod Arsenal Tula bliver for de unge og reserverne. Det er nogle anderledes, men dygtige modstandere. Vi har fået tilbudt mange hold at spille imod, men vi har været kræsne til de sidste kampe, fordi vi skal toppe mod slutningen af opstarten, siger Rasmus Bertelsen.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce