Annonce
Østjylland

Tårevædet afsked: 13-årige Poy måtte forlade landet

Det var ikke let for 13-årige Poy Monsol, da hun fredag formiddag måtte forlade sine klassekammerater på Rougsøskolen i Ørsted og flygte til Tyskland, inden dansk politi kom for at anholde hende for ulovligt ophold i Danmark. Privatfoto

Udlændingestyrelsen har besluttet at 13-årige Pratpimol "Poy" Monsol fra Ørsted skal udvises af Danmark. Fredag formiddag tog den unge pige afsked med sine klassekammerater, lærere og skole, inden hun og familien tog turen mod en fremtid i Tyskland.

Ørsted: Der blev fredag formiddag både krammet og grædt blandt eleverne i 6. c på Rougsøskolen i Ørsted.

Årsagen var, at eleverne skulle sige farvel til deres 13-årige klassekammerat, thailandske Pratpimol "Poy" Monsol, som er blevet udvist af Danmark fra og med i dag.

- Poy var selvfølgelig lidt klemt ved hele situationen. Men da det blev tid til, at hun rent faktisk skulle forlade klassen, brød en del af pigerne sammen, hvilket også fik hende til at knække, siger Tina Pleman, der er mor til en af den udviste piges klassekammerater, Rikke Pleman, om seancen, hvor lærere, elever, forældre og skoleinspektøren var samlet for at sige farvel.

13-årige Poy Monsol har i det seneste år boet sammen med sin thailandske mor Nam og danske stedfar Christian Vestergaard. Men til trods for, at moren har fuld forældremyndighed over sin datter og opholdstilladelse i Danmark, så er det samme ikke tilfældet for Poy Monsol.

Den 13-årige pige er tværtimod blevet udvist på baggrund af udlændingestyrelsens vurdering af, at hun ikke kan integreres i Danmark. Derfor skal hun rejse tilbage til Thailand, hvor det ifølge myndighederne må forventes at hendes bedstemor vil være klar til at tage sig af hende.

Annonce

Jeg kan næsten ikke bære, at man kommer til et fremmed land, og gør alt, hvad man kan for at integrere sig, inden man efter et år bare bliver smidt ud, fordi myndighederne mener, at man sagtens kan bo hos sin gamle bedstemor i Thailand.

Tina Pleman, forælder
Lommetørklæderne måtte tages i brug, da 13-årige Poy Monsol havde forladt sine klassekammerater i 6. c. Privatfoto

Ingen er blevet spurgt

Hvorfor man er nået frem til konklusionen om, at Poy Monsol skulle være uintegrerbar, vides ikke, men noget kunne tyde på, at det udelukkende skyldes hendes alder.

I hvert fald har man ifølge Amtsavisens kilder hverken talt med skolen, kommunen, forældrene eller pigen selv forud for beslutningen.

- Poy har været et meget åbent og smilende barn. I starten kommunikerede hun med fagter og tegn, men hun har formået at komme hver eneste dag og formået at være social og deltage i de arrangementer og fødselsdage, som er blevet holdt. Hun har kæmpet, men hun er kommet rigtig, rigtig godt efter det, siger Tina Pleman og fortæller, at 6. c i kølvandet på udlændingestyrelsens beslutning har forsøgt at undersøge FNs menneskerettigheder for at finde ud af, om det kan være lovligt at beslutte, at et barn ikke må være sammen med sin mor.

- De kan simpelthen ikke forstå, at der ikke er en lov, der siger, at man ikke må fjerne et barn fra sin mor på den måde, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan næsten ikke bære, at man kommer til et fremmed land, og gør alt, hvad man kan for at integrere sig, inden man efter et år bare bliver smidt ud, fordi myndighederne mener, at man sagtens kan bo hos sin gamle bedstemor i Thailand.

Familien er draget til Tyskland

Poy Monsols mor Nam og stedfar Christian Vestergaard har som følge af den 13-årige piges udvisning besluttet at rykke teltpælene op og forlade Danmark omgående til fordel for Tyskland.

Flytningen gør det muligt for den unge pige at genansøge om opholdstilladelse i Danmark om seks måneder i stedet for om to år, hvilket havde været alternativet, hvis hun var blevet afhentet og anholdt af dansk politi for ulovligt ophold i landet.

Familien har endnu ikke fundet noget at bo i. Derfor vil de foreløbig opholde sig hos familie og venner i Tyskland, indtil de finder deres egen lejebolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce