Annonce
Randers

Tårevædet afsked i Kvickly efter 38 år som nære kolleger

Kundechef Vibeke Johansen og salgsassistent Helle Arendt har delt arbejdsplads i 38 år. Men med deres farvel til Kvickly i Randers er det slut. Foto: Annelene Petersen

For nogle af de gamle medarbejdere er det virkelig en epoke, der slutter, når Kvickly i Randers Storcenter lukker og slukker

RANDERS: - Da nisserne gik forbi for et par dage siden, må jeg indrømme, at jeg stod med tårer i øjnene, siger Vibeke Johansen, der er kundechef hos Kvickly i Randers Storcenter. Hun har lige åbnet gitteret foran butikken denne torsdag morgen.

- For tredje-sidste gang. Så er det slut.

Så lukker Kvickly i Storcentret endegyldigt - for at give plads til et Bilka-varehus.

Vibeke Johansen har taget turen med fra jobbet som pakkepige hos købmand Haudal på Østervold til Storcentret. Og hun har været med, både da butikken hed Obs!, Kvickly Xtra og senest bare Kvickly.

- I 38 år har det været min arbejdsplads, så det er da vemodigt, at vi nu lukker.

I Kvicklys information arbejder hun sammen med salgsassistent Helle Arendt, som har været hendes kollega i lige så lang tid. 38 år.

- Men Kvickly har behandlet sit personale godt. Langt de fleste er blevet omplaceret, så ikke mange i dag står uden job. Selv om vi ikke længere arbejder samme sted - og får længere at køre.

Vibeke Johansen vil for fremtiden skulle møde på arbejde i Viby ved Aarhus, mens Helle Arendt har fået nyt job i Nørresundby.

- Det er lykkedes os at få 130 af vores 140 medarbejdere placeret i andre stillinger hos Coop, fortæller varehuschef Rasmus Smidt Christensen.

- Det betyder, at vi stadig mangler at finde beskæftigelse til ti medarbejdere. Men vi arbejder stadig på sagen.

Annonce

Vi har en aftale med den lokale afdeling af Stop Madspild, så har vi madvarer tilbage, når vi endegyldigt lukker, vil de også blive spist.

Rasmus Smidt Christensen, varehuschef i Kvickly
Der var ikke de forventede lange køer foran Storcentret, da Kvickly officielt tog hul på deres ophørsudsalg torsdag morgen - men udsalget havde selv tyvstartet dagen før.. Foto: Annelene Petersen

Udsalget tyvstartede

Kvickly i Randers Storcenter havde annonceret starten på sit ophørsudsalg til torsdag morgen.

- Men vi tyvstartede i går, hvor vi satte alle varer 20 procent ned. I dag hedder det 30 procent, i morgen og i overmorgen 40 og 50 procent. Forhåbentlig har vi så udsolgt af alt, ellers må vi se, hvad vi så gør, siger han.

Ingen af Kvicklys fødevarer kommer dog til at ende i en container.

- Vi har en aftale med den lokale afdeling af Stop Madspild, så har vi madvarer tilbage, når vi endegyldigt lukker, vil de også blive spist.

"Med 30 procent rabat kan jeg drikke 30 procent bedre vin," lød ræssonementet fra Lars Frandsen, der var blandt de morgenfriske udsalgskunder hos Kvickly. Foto: Annelene Petersen

Halvtomme hylder

Fredag er sidste dag, hvor Kvickly får leveret madvarer til hylder og kølediske. Og butikken har ikke hentet nye non-food-varer siden november, fortæller varehuschefen. Hvilket tydeligt ses på de store, åbne arealer mellem de halvtomme hylder.

Alligevel er der stadig gode gevinster at hente for kunderne. Vin- og spiritusafdelingen havde torsdag morgen stadig masser at byde på, selv om Rasmus Smidt Christensen havde forudset, at netop de varer ville være de første, der forsvandt. Og selv om det tydeligvis var tyndet ud i madvarerne, var der stadig mange middage at vælge imellem. Også selvom prognosen forudsiger, at torsdag aften vil alt frisk frugt og grøntsager være væk.

Varehuschefen var dog stadig helt fortrøstningsfuld:

- Vi skal nok komme i bund. Og jeg tror stadig, det er realistisk, at vi må melde alt udsolgt, når vi lukke på lørdag.

De morgenfriske kunder, der havde fundet vej til Kvickly denne tidlige torsdag, havde dog ingen hastværk med at få de sidste tilbudsvarer flået af hylderne.

- Vi er kommet uden en indkøbsliste. Og udsalget er kun en af grundene til, at vi er her nu, siger Benni og Lilian Nielsen - med nogle få indkøb i vognen.

Mere målrettet er Lars Frandsen, der fra starten koncentrerer sig hundrede procent om vinafdelingen. Med et godt øje til især hylderne med de bedre vine.

- Med 30 procent rabat, kan jeg jo drikke 30 procent bedre vin. En tiltalende tanke - ikke mindst her lige før nytårsaften, siger han.

"Vi har fundet nye jobs til 130 af vores 140 Randers-medarbejdere. Og vi arbejder stadig på også at få de sidste ti med," siger varehuschef Rasmis Smidt Christensen. Foto: Annelene Petersen

Coop leder fortsat

Når Kvickly i Randers Storcenter om få dage lukker for sidste gang, er det samtidig et farvel til den sidste store Coop-butik i Randers by. Men koncernen har ikke opgivet at drive en stor Randers-butik, forsikrer informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

- Vi leder stadig efter egnede lokaler til en ny, stor Coop-butik i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce