Annonce
Randers Cimbria

Tårnhøje ambitioner og manglende skarphed hos Cimbrias nye mand: Vi har muligheden for at gøre noget specielt

Alan Voskuil har ikke spillet en professionel basketballkamp siden maj, men han har stor tiltro til sin sæson i Randers Cimbria, som han vurderer til at være et top 2-hold i Danmark. Foto: Anne Myrup Pedersen
33-årige Alan Voskuil er for første gang spilleberettiget for Randers Cimbria, når kronjyderne onsdag møder Svendborg Rabbits. Den nye veteran på holdet ser et stort potentiale i holdet, men erkender, at det kræver lidt tid, før han selv er helt oppe i omdrejninger efter en længere pause fra professionel basketball.
Annonce

Randers: Mod Horsens IC sad Alan Voskuil på Randers Cimbrias bænk, men det var i T-shirt og cowboybukser, da spilletilladelsen ikke var gået igennem.

Det er der kommet styr på nu, så kronjydernes nyeste forstærkning kan onsdag aften iklæde sig kampuniformen, når holdet får besøg af Svendborg Rabbits.

Den 33-årige basketballspiller har en dansk mor og amerikansk far, men han har blot spillet 15 kampe i den danske liga. Det var i sæsonen 2010/11, hvor han optrådte for Horsens IC.

- Jeg har spillet på landsholdet i Danmark og har familie her, så det ville være dejligt at komme hjem og afslutte min karriere her og se, hvad jeg kan i den danske liga, siger Alan Voskuil på ærkeamerikansk.

Dansk snakker han nemlig ikke meget af, da han er vokset op i USA og har spillet hele sin karriere i mere end en håndfuld forskellige lande.

De sidste seks sæsoner har han hovedsageligt gjort sig i Italien, så han kommer til Kronjylland med store ambitioner i kufferten.

- For mig er ambitionen altid at vinde mesterskabet. Det er der en god mulighed for her. Vi er i hvert fald top 2 i ligaen og har muligheden for at gøre noget specielt. Jeg håber, at jeg kan hjælpe så meget som muligt til det mål med min erfaring, siger Alan Voskuil.

Annonce

Tager tid

I første omgang kommer Alan Voskuil hovedsageligt at bidrage fra sidelinjen. Han har nemlig ikke spillet en professionel basketballkamp siden maj, hvor sæsonen i Italien sluttede.

Han har dog holdt sig i form hjemme i USA med træning og spontant sammensatte kampe.

- Det kommer til at tage lidt tid, før jeg er helt skarp, men jeg har før kommet tilbage fra skader eller tiltrådt et hold midt i det hele og stadig haft en succesfuld sæson, så jeg skal bare fortsætte med at arbejde.

- Jeg er 110 procent klar til at spille, hvis træneren peger på mig, så må vi bare se, hvor stærke de procenter er her i starten. Jeg forventer ikke så meget lige nu. Holdet gør det fint uden mig, så jeg skal ikke forcere noget og ødelægge rytmen. Det tager tid. Jeg lærer stadig holdets systemer og de andres måde at spille på, men det skal nok blive godt, siger Alan Voskuil.

Ifølge cheftræner Jimmy Moore er den nye mand med i truppen, når Randers Cimbria onsdag klokken 18.30 tager imod Svendborg Rabbits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce