Annonce
Østjylland

Tækker Group vil være mere synlige: Køber del af arkitektskolen

Arkitektskolens auditoriebygning ved Nørreport bliver til Tækker Groups domicil og udstillingslokale for Tækkers store projekt: Den nye by, Nye, ved Elev.Illustration: Ejendomsselskabet Freja
Tækker Group rykker fra Toldkammeret til Arkitektskolens auditoriebygning på Nørreport for at blive mere synlige og bedre kunne præsentere sit helt store projekt, den nye by, Nye ved Elev, som efter planen skal rumme 10.000-15.000 indbyggere.

AARHUS: Tækker Group har købt Arkitektskolens auditoriebygning på Nørreport og rykker selv fra de nuværende lokaler i Toldkammeret til den 2.500 kvadratmeter store bygning.

Arkitektskolen flytter først i 2021 til Godsbanen, men bruger ikke længere auditoriebygningen, som derfor har været sat til salg af statens ejendomsselskab, Freja.

- Vi overtager bygningen hen over sommeren og går så i gang med at indrette den efter vores behov, siger Jørn Tækker og fortsætter:

- Vi har længe ønsket os bedre forhold til at præsentere vores store projekt, den nye by Nye ved Elev. I dag har vi showroom i kælderen under Pakhus 13. I auditoriebygningen får vi nogle helt andre muligheder for at præsentere det meget store projekt. Og vi får en synlighed, vi kan bruge til at eksponere os.

Tækker group ejer Toldkammeret, og i følge Jørn Tækker er det endnu ikke helt på plads, hvem der rykker ind i lokalerne der, når Tækker Group flytter ud.

Annonce
Vi har længe ønsket os bedre forhold til at præsentere vores store projekt, den nye by Nye ved Elev.

Jørn Tækker

Showroom i auditoriet

Planen for det kommende domicil er, at foyeren bag glasfacaden mod Nørreport skal være et rum åbent for publikum til præsentationer, udstillinger og workshops.

I selve auditoriet i midten af bygningen forsvinder de 250 siddepladser og gulvet bliver vandret, så lokalet kan anvendes som showroom for Nye-projektet.

- Jeg håber, vi kan lave det sådan, at folk kan fortsætte fra udstillingslokalet og ind i showroomet, hvor vi har modellerne af Nye, siger Jørn Tækker.

Bagest i bygningen får Tækker Groups medarbejdere arbejdspladser.

Flere boliger og en butik

Nye er planlagt til over årene at skulle vokse til at blive en bæredygtig forstadsby med 10-15.000 beboere. De første 50 huse er bygget, og i de fleste af dem er beboerne for længst flyttet ind.

- Nu projekterer vi på de næste 200 boliger, som vi går i gang med at opføre til efteråret. Det er 100 boliger tegnet af BIG, 50 tegnet af Aart og 50 tegnet af C.F. Møller, fortæller Jørn Tækker.

Når de står færdige om halvandet til to år, åbner også Nyes første dagligvarebutik.

- Den kommer til at hedde NYMA. Det er et koncept, vi selv udvikler, og som er baseret på bæredygtighed, blandt andet med varer produceret af lokale producenter og med mindre brug af emballage. Det bliver med økologi – men ikke kun økologi, siger Jørn Tækker.

Fra småt til stort

Alle de færdige boliger i Nye er på omkring 130 kvadratmeter og appellerer ikke mindst til yngre børnefamilier.

- De næste 200 kommer til at svinge i størrelse fra 35 til 200 kvadratmeter, så de henvender sig til en meget bred gruppe, siger Jørn Tækker.

Foreløbig er det Tækker Group selv, der bygger i Nye, men Jørn Tækker forventer, at man på et tidspunkt begynder at sælge byggefelter til investorer, der vil være med til at bygge den nye by, der allerede har fået sit letbanestop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce